6 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Jos tietokone on vanha ja kaupasta ostettu, kannattaa ehdottomasti vielä katso mitan kanssa paljonko löytyy tilaa ja katsoa uuden kortin mitat, ettei tule ongelmia mahtuvuuden kanssa. Virtalähteen liittimet on myös hyvä vilkaista että uudelle kortille on sopivat liittimet olemassa.
0

Kommentoi tätä vastausta

Asiaa auttaisi paljon, kun kertoisit vanhan koneesi nimen ja tyypin, muuten menee arvailuksi.
-1

Kommentoi tätä vastausta

Jos on pöytäkone, niin ei tarvitse tarkistaa kuin, että koneessa on PCI-e liitäntä. Noin vanhassa voi vielä olla PCI liittimellä näytönohjain ja sellaisten löytäminen on nykypäivänä hyvin heikkoa. Jos kyseessä on kannettava, niin silloin näytönohjainta ei hyvin todennäköisesti voi vaihtaa, eli menee koko kone vaihtoon.
-1

Kommentoi tätä vastausta

"Noin vanhassa voi vielä olla PCI liittimellä näytönohjain ja sellaisten löytäminen on nykypäivänä hyvin heikkoa."

PCI-väyläisiä näytönohjaimia ei ole ollut markkinoilla 90-luvun jälkeen. AGP-väylä oli käytössä tässä välissä. AGP-väyläisiä näytönohjaimia on vieläkin kaupoissa tarjolla, vaikkakin valikoima on pieni.
-1

Kommentoi tätä vastausta

"PCI-väyläisiä näytönohjaimia ei ole ollut markkinoilla 90-luvun jälkeen. AGP-väylä oli käytössä tässä välissä. AGP-väyläisiä näytönohjaimia on vieläkin kaupoissa tarjolla, vaikkakin valikoima on pieni."

Juu sori tuli pien ajatushärö... Eli koneessa saattaa olla huonolla tuurilla AGP-väylä näyttikselle, koska sen korvannut PCI-e kehitettiin vuonna 2004. Mutta siltikin on syytä tarkistaa, että emolevyltä löytyy PCI-e(x16) liitin. Muuten ei ole väliä, minkä näytönohjaimen valitsee... Kaikkien pitäisi toimia, mikäli vain emolta paikka löytyy. Huomauttaisin vain, ettei ehkä kaikkein uusinta ja tehokkainta mallia välttämättä kannata kahdeksan vuotta vanhaan koneeseen hankkia, koska koneen muiden osien suorituskyky tulee pullonkaulaksi.
-1

Kommentoi tätä vastausta

speccy kertoo emon speksit, niin voi valita oikean ohjaimen
-1

Kommentoi tätä vastausta