-
Mistä tiedän mikä prosessori sopii omaan emolevyyni?
8 vastausta
-
Beget. Aina ei löydy edes valmistajan sivuilta emolevyä, varsinkin jos se satttuu olemaan OEM valmistajan tuote, esimerkiksi jokin todella vanha HP, Dell, Compaq jne. Niin tuolloin voi olla todella hankala löytää sitä emolevyä, tai että mitä komponentteja se tukee.
Emolevyissä kuitenkin useimmiten on jonkin sortin koodi, mikä ollaan kirjoitettu sinne emolevylle. Se voi olla ihan mitä vain, tekstin ja numeroiden yhdistelmää, tai joskus pelkkiä numeroita tai kirjaimia. Tuolloin hyvä ystävämme Google saattaa olla ainut apu, ja tieto löytyä mahdollisesti jostain todella vanhoilta ja ei englanninkielisiltä sivuilta.
Helpoin ja kenties varmin tapa saada yhteen sopiva prosessori saattaakin olla se että koettaa saada emolevyn valmistajan lisäksi selville piirisarjan.
Tuohon tehtävään löytyy myös onneksi ohjelmia. Esimerkiksi PC Wizard on osoittautunut erittäin hyödylliseksi, samoin kuin HW Monitor, ja cpu-z. Nuo kaikki ovat cpuid:n tuotteita, ja ilmaiseksi ladattavia ja käytettäviä ohjelmia.
PC Wizardista pidän itse henk.kohtaisesti eniten, koska sillä saa todella kattavasti tietoja esiin koneesta. Jonka lisäksi sillä saa esiin tietoja muunmuassa käyttöjärjestelmästä ja vaikkapa kovalevyistä, cd-dvd ja muista asemista. -
Ota selville mikä emolevy sinulla on koneessa, mene sitten valmistajan nettisivuille, hae sieltä oma emolevysi ja katso sieltä tieto siitä mikä kanta (socket) siinä on.
Kanta määrää lähes yksin sen mikä prosessori käy mihinkin emolevyyn. Valmistajan sivuilta saat myös tarkan listan siitä, mitä prosessoreita emolevysi tukee. -
420
-
Kandeis varmaan kysyy netistä... siel o aika tietävää väkee....
-
Ostat kasan prosessoreja ja sovitat niitä vuorotellen
-
Hohhohhoohoooo. Ostat kasan prossuja:D:D:D:D:DDDD
-
Lyöt sitä vasaralla, viet huoltoon ja samalla pyydät että laittaisivat siihen jonkun prosessorin..
-
LoL Nobo
Vastaa kysymykseen
Huom! Ethän vastaa pelkällä linkillä. Vaikka vastaus kysymykseen löytyisikin linkin takaa, tiivistä sen sisältö tähän, jotta lukijan ei tarvitse siirtyä toiseen palveluun saadakseen tarkan vastauksen kysymykseensä.