Mistä juontuu se hassunhauska seikka, että banaaninkuoreen voi liukastua? Eihän ne ole liukkaita ollenkaan, ja jos iso mies painaa kengällä siihen...
0
vai onko tämä sellainen yleisesti hyväksytty myytti tai vastaava, se nyt vain on niin

lapset ja muut lapsenmieliset saa lystiä siitä, mikä on hyvä juttu

11 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Alkuperä banaaninkuorien käyttöön komedioissa johtaa mykkäelokuvien slapstickiin, jossa se oli yksi yleisesti hyväksytty huumorin lähde.

Todellisuudessa banaaninkuori on hyvin huono keino saada ihminen liukastumaan. Usein jalka tai kenkä on isompi kuin kuori ja saa hyvää kitkapintaa kuoren ulkopuolelta. Vasta jos alla on tasainen matto banaaninkuoria, voivat ne olla ongelma. Myytinmurtajat ovat myös tehneet jakson banaaninkuorista, jossa myös todettiin etteivät ne oikeasti ole liukkaita.
+3

Kommentoi tätä vastausta

On liukkaita kunhan on sopiva alusta.
+2

Kommentoi tätä vastausta

sitä en tiedä onko se hauskaa vai ei, mutta banaaninkuoreen voi liukastua ja niin on tapahtunutkin. vastasinpa taas typeryttävään kysymykseen. onko lauta liukas? tai suojatie? nurmikko? kukapa ei olisi kesällä liukastunt puisella laiturilla veteen hyppiessään, vaikka jos iso mies painaa kengällä lautaa ei se ole liukas? kengällä kun painaa liukuvoidetta, niin ei sekään tunnu liukkaalta, ohhoh oho..
+2

Kommentoi tätä vastausta

Enpä tiedä alkuperää mutta kerran olen meinannut kaatua kun astuin banaanin syötävän osan päälle (muksu tiputtanut lattialle) ja se oli kyllä liukas! Joten voisin arvella, että jos banaaninkuoret on aseteltu siten, että niiden sisäpuoli on lattiaa/maata vasten, voi siihen liukastua. Huom VOI.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Varmuutta en tiedä mutta sellaisen tiedon olen itse saanut että kyseinen myytti tulee vanhoista jenkkien mustavalkoisista mykkäkomedioista joita tehtiin hollywoodin alkuaikoina. Tämän jälkeen tapa on jatkunut monissa piiretyissä ja komedioissa.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Aku Ankassahan oli usein banaaninkuoreen liukastumisia.
0

Kommentoi tätä vastausta

On helpompiakin tapoja liukastua.. Tuntuu Aku ankka logiikalta tuo banaanin kuori. Märällä savikkotielläkin tai laiturilla lentää helpommin nurin.
0

Kommentoi tätä vastausta

Ellen väärin muista, oli banaaninkuorien liukkaudesta jossakin yhteydessä Myytinmurtajissakin?
0

Kommentoi tätä vastausta

kyl ne on liukkaita tuli sekin pienenä todettua
-1

Kommentoi tätä vastausta

Banaaninkuoreen voi liukastua, aivan kuten vaikka kuulalaakeriinkin. Se että banaaninkuoreen liukastuisi jotenkin herkemmin kuin vaikka appelsiininkuoriin on myytti jonka alkuperä onkin jo selitetty.
Banaaninkuoren liukkaus kovalla, tasaisella sanotaan nyt vaikka vahatulla laatoitetulla alustalla on suurempi kuin nyt vaikka karkealla asfaltilla. Mutta pelkkä vesilätäkkökin on tasaisella laattalattilla yhtä liukas.
Liukastuminen ja kaatuminen ei ole hauskaa. Pahimmillaan se voi varsinkin vanhemmilla kansalaisila johtaa lonkkamurtumaan joka on kivulias ja hitaasti paraneva vamma. Myös nuoret liukastujat saavat kaatuessaan ranne venähdysiä ja murtumia. Pään lyöminen aiheuttaakin sitten jopa kuolemanvaaran.
-1

Kommentoi tätä vastausta

Myytinmurtajat onkin oikein luotettava tietolähde..
-2

Kommentoi tätä vastausta