Kysy
 • Miksi kahvinkeittimissä on tippalukko, jos se ei koskaan toimi, ja aina vuotaa kahvit ja sitten ketuttaa?

  Olen käyttänyt lukuisia eri kahvinkeittimiä, vanhempien luona, kavereiden luona, oma kahvinkeitin ja muut lukuisat eri keittimet... en koskaan ole nähnyt toimivaa tippalukkoa, aina kun ottaa pannun pois niin kahvit vuotaa kuumalle alustalle ja tirisee ja kihisee puoli tuntia

  Sama ongelma on myös uusissa keittimissä, sain uuden kahvinkeittimen, arvoltaan noin 20 euroa, ja tippalukko ei toiminut siitä huolimatta...

  Kahvi on niin hyvää, ettei aina malta odottaa keittymistä, pitää tehdä välistä veto niin sanotusti, mutta sitten kahvit roiskuu joka paikkaan, gah...

  epäkunnossa kahvi kahvinkeitin rikki tippalukko

10 vastausta

 • Yleensä se tippalukko vuotaa kun sinne suppiloon on mennyt kahvin muruja kahvia laittaessa. Suodatinosan huuhtelu yleensä poistaa ongelman.

 • @pihlis12 ja @whocarez

  opiskelijalla varmaan onkin varaa ostaa sadan euron kahvinkeitin, kun pelkkä kahvipaketti maksaa jo suolaiset neljä euroa, ellei osta jotain halpamerkkiä...

  ja kahvinkeitin on puhdas, putsaan sitä toisinaan vedellä ja pyyhin joka paikan

 • @ Whocares, ei näy toimivan edes moccamasterin tippalukko aina. Nimim. omistan moisen, sekä vanhemman mocciksen jossa ei lukkoa ole lainkaan. Tippalukoton moccis on muutoin himpun verran nopeampikin, vaikka sillä ikää onkin jo reilut 10v. Toisaalta on minulla ollut Philipsinkin (about 30-40 euron) kahvinkeitin jossa tippalukko taasen toimi niinkuin pitikin. Eli ei se kallis hinta aina kaikkea kerro. Moccamasterin etuja ovat varaosat, kuten pannut ja muovi osat. Sekä yksinkertaisuus + toimintavarmuus ja nopeus.

 • Köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa.

 • Uskoisin kyllä että tippalukko voitaisiin tehdä varmasti tomivaksi, mutta kahvinkeitin-insinöörejä ei taida juuri kiinnostaa. semmoinen massakulutustuote kun kahvinkeitin on, että vuosittain vain vähän valumuotteja joku muotoilija harjoitelija muokkaa. kaikki muu tehdään vanhojan sääntöjen mukaan, kun niin on aina tehty ja se on halvempaa sillä tavalla, Suunnittelu ja tuotekehitys toimivan tippalukon aikaansaamiseksi vievät rahaa. ja vaikka tippalukko lopulta täysin toimivanan ei olisikaan mullistavan monimutkainen ja kallis, niin tuotekehitys pitäisi maksattaa asiakkailla.
  Nykyinen kertakäyttö ajattelu on osa syy siihen, että kahvinkeitinkin on massapuristetuote. Halvimmalla mahdollisella tavalla tehty ja elinkaari on vuosi tai kaksi. Ketään ei kiinnosta toimiiko tuote sillä tavalla kuin kuluttaja olettaisi sen toimivan. niin halpaa kampetta ei ole varaa tuotekehittää.

 • Jos vähän mietit niin tajuat mitä siinä "välistä vetämisessä" kävisi ilman tippalukkoa. Polttavan kuumaa kahvia roiskuisi joka puolelle sen sijaan että ne pari pientä tippaa putoavat siihen levylle.

 • Ruuvilla vain kiinni alapuolelta, silloin itse "kahvi pääsis virtaamaan". Nyt siis tippalukko poistettu käytstä.

 • Ruuvilla vain kiinni alapuolelta, silloin itse "kahvi pääsis virtaamaan". Nyt siis tippalukko poistettu käytstä.

  MooRe

 • Olisko syy "arvoltaan noin 20 euroa" mitenkään ratkaiseva? ;) Mutta joo eipähän nuo kovin toimivia ole jos kahvinkeitin ei ole puhdas.

 • kokeile joskus moccamasteria toimii tippalukko hyvin

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista