Kysy

6 vastausta

 • Jokainen voi tietysti uskoa ylivertaisiin mainospuheisiin ja mielikuviin...

  http://www.guardian.co.uk/technology/200...plemacs.viruses

 • "Kaikki käyttöjärjestelmään vaikuttavat teot (kuten ohjelmien asentaminen yms) vaativat järjestelmänvalvojan salasanan syöttämistä. Täten myöskään viirukset eivät pysty asentumaan koneelle."

  Saman asian ajaa Windows-puolella UAC. Silti viruksia tulee ihmisten koneille. Suurin syy tähän on se, että Windowsille on tehty enemmän viruksia, koska enemmän ihmisiä käyttää kyseistä käyttöjärjestelmää. Siihen uskoon ei kuitenkaan kannata tuudittautua ettei macciin ole eikä koskaan tule viruksia, troijalaisia tai muita haittaohjelmia. Riittää, että joku tekee haittaohjelman joka tekeytyy ohjelmaksi tai että haittaohjelma tulee jonkin toisen ohjelman mukana ja kun hyväksyt sen asennuksen niin koneesi on saastunut.

  Virukset ja haittaohjelma eivät ilmoita itsestään yleensä millään tavalla. Se että kuvittelet ettei sinulla ole viruksia tai haittaohjelmia tietokoneellasi, oli koneessasi sitten mac, windows tai linux, ei tarkoita sitä ettei siellä niitä olisi. Mac käyttäjät saattavat olla tulevaisuudessa iso tietoturvariski, koska heistä ei kovinkaan moni käytä koneessaan minkäänlaista virusturvaa.

  Sanottakoon vielä, että nykyään ei Windows-käyttäjienkään ole täysin pakollista käyttää virusturvaa tietokoneessaan, sillä maalaisjärjelllä saa pidettyä lähes kaikki virukset ja haittaohjelmat poissa koneesta.

 • OSX ja Linux käyttöjärjestelmät eroavat sillä Windowsista että vaikka joitakin viiruksia on tehty kyseisille käyttöjärjestelmille, niin ne eivät voi normaalisti tehdä koneella mitään mikä vaikuttaisi oleellisesti käyttöjärjestelmän toimintaan. Kaikki käyttöjärjestelmään vaikuttavat teot (kuten ohjelmien asentaminen yms) vaativat järjestelmänvalvojan salasanan syöttämistä. Täten myöskään viirukset eivät pysty asentumaan koneelle.

  Viruksentorjuntaohjelmia on, mutta ne ovat lähinnä siksi, että ne tunnistavat Windows käyttöjärjestelmään suunniteltuja viiruksia. Eli ei vahingossa levitä Windows viiruksia esimerkiksi kaverille, joka käyttää Windowsia.

 • Varmaan macissa ja linuxissakin toimivia viruksia on olemassa mutta niiden määrä on vähäisempi. Ennemmin surffailisin pornosivuilla macilla tai linuxilla kuin winukalla. Sen mitä olen joskus epämääräisillä nettisivuilla törmännyt outoihin tilanteisiin, on olleet sellaisia että sivu yrittää tarjota koneelle asennettavaksi exe.-tiedostoja. Sellaisella päättellä varustettu tiedosto ei toimi macissa, tuskin linuxissakaan. Koskaan ei ole mikään epämääräinen sivusto tarjonnut asennettavaksi tiedostoa jossa olisi macissa toimiva tiedostopääte, mutta en väitä etteikö sellaista sivustoa voisi olla olemassa.

 • Minä vain jätän tämän kuvallisen vastauksen joka vastaa kaiken perusteellisesti: http://knowyourmeme.com/i/27642/original/20060513.jpg?1258779819

 • Huomioidaan ero perinteisten virusten ja toijalaisten sekä haittaohjelmien välillä. Troijalaiset ja haittaohjelmat vaativat asennuksen, jolloin on käytännössä penkin ja näppiksen välissä paras torjuja. Älä asenna mitään, minkä alkuperä on tuntematon. Troijalaisia ja haittaohjelmia on varmasti joka ikiseen tietokoneen käyttikseen, mutta ei niitä kannata asentaa ;)
  Tietääkseni yhtään varsinaista itsestään leviävää virusta ei OS X:ään ole. Jos jollain parempaa tietoa, niin linkki, kiitos.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista