Kysy

3 vastausta

 • Uskoisin, että vielä ainakin yksi sukupolvi optisia medioita tullaan näkemään, mutta niiden käyttö ei koskaan päädy kuluttajamarkkinoille, esim. elokuvien jakeluun, vaan joihinkin erikoistarpeisiin. Myöskään ammattilaispuolella backup-tarkoituksiin tai vastaaviin optista mediaa tuskin tullaan enää käyttämään muutaman vuoden sisään. Perusteluna;

  1) muiden tallennusformaattien kapasiteetin kasvu on pyyhkäissyt optisten medioiden tallennuskapasiteetin kasvusta ohi jo Blu-rayn aikaan. PK-yritysten puolella on jo nyt helpompaa ja halvempaa ostaa nippu ulkoisia kovalevyjä ja vetää day-to-day backupit niille, pariin kertaan varmennettuna.

  2) Fyysisen median jakelu on kuolemassa, musiikkipuolellahan tämä jo käytännössä on tosiasia, leffoissa ollaan kovaa vauhtia siirtymässä sinnekin. Fyysisen median jakelua tullaan varmasti ihmettelemään 30 vuoden päästä varsin kummallisena piirteenä ihmiskunnan historiassa, jossa kaivettiin öljyä maasta, puristettiin siitä muovikiekkoja, vedettiin niihin elokuvat, kaivettiin vähän lisää öljyä maasta, tehtiin muovista kotelot em. kiekoille, tämän jälkeen kuskattiin kiekot paketteineen lentokoneella toiselle puolelle maailmaa, terminaaleihin, joista rekat kuskasivat kiekot kauppoihin, jonne ihmiset ajoivat autolla ostamaan kiekot ja kotiin päästyään katsoivat kiekon kerran ja siirsivät sen kirjahyllyyn pölyä keräämään, kunnes 10v päästä heittivät kiekon roskikseen DVD-soittimen lauetessa.

  3) Median kulutus on monipuolistunut laitekannan revettyä tabletteihin, älypuhelimiin, jne. Ja optisen aseman pulttaaminen em. laitteisiin on piirun verran vaikeaa. Jenkeissä on jo nyt olemassa ilmiö nimeltä "mobile only", joka tulee varmasti nousemaan Suomessakin trendinä - ihmisiä, joiden ainoa "tietokone" on kännykkä. Jos optisen median soittimiakaan ei enää ole olohuoneissa, on optisella medialla vähän heikosti käyttöä.

 • Aika vaikea aihe, tai ei aihe vaan kysymys. 3D blurayt on jo nykypäivää, liekkö tolle blureiskalle ollaan hirveästi edes etsimässä toista vaihtoehtoa. Ei optiset mediat mihinkään kuole, ne jatkaa kyllä eloa niin kauan kun löytyy ihmisiä jotka edelleen haluaa sen levyn olevan siellä hyllyssä ihan fyysisenä kopiona. Ja mihin se bluray sitä kehitystä kaipais? Full hd on kuitenkin sitä nykypäivää, BR-levyille saadaan ihan mukava määrä mahtumaan tavaraakin. Pitäis kehittää joku uusi näyttö-standardi joka on selvästi full hd:tä parempi niin sitten varmaan ehkä vois kehittyä uusia optisia medioitakin.. jääpi nähtäväks.

  Mutta enemmän ja enemmänhän koko ajan ollaan siitymässä siihen että leffat vuokrataan netistä. (Netflix, viaplay, jne...) Se on edullista ja voit katella sitä leffaa niin paljon kun sielu sietää ja ylläpitäjä jaksaa sitä siellä palvelimela pitää.

 • Pilvi palvelut

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista