Kysy

8 vastausta

  • > Viritinvahvistimissa eikä missää muissakaan nykyajan
    > hifilaitteissa ole kuulokevahvistinta.

    Oikeissa hifilaitteissa kai sentään kuitenkin edelleen sellainen on, "hifi"-laitteissa ei välttämättä. Mp3-soittimissa ja tietokoneen äänikorteissakin on vahvistin, joka on suunniteltu toimimaan sekä kuulokevahvistimena, että linjatasoisen signaalin vahvistimena.

    Kuulokevahvistin on siis laite, jonka on tarkoitus vahvistaa ääntä nimenomaan kuulokkeille sopivaksi. Kuulokkeille ei tarvita isoja tehoja, mutta kuulokevahvistimen antoimpedanssin on oltava kuulokkeille sopiva, jos ääni halutaan pitää mahdollisimman hyvänä.

    Se onko kuulokevahvistimesta hyötyä, kannattaako sellainen hankkia ja mitä sellainen maksaa, riippuu ihan siitä mihin ko. laitetta kuvittelee tarvitsevansa ja miten laadukkaan laitteen haluaa. Kuulokevahvistimen voi välttävistä osista rakentaa kaupallisesti kannattavasti muutamalla eurolla. High-end kuulokevahvistin voi maksaa tonnin. Skaala on hyvin laaja.

  • Tietääkö ketään Voiko siihen yhdistää kahta kuuloketta Esim Kesken Pelin että molemmat kuulisi äänet? JOs ei niin MIkä se laite on?

  • > Tietääkö ketään Voiko siihen yhdistää kahta kuuloketta Esim Kesken Pelin että
    > molemmat kuulisi äänet? JOs ei niin MIkä se laite on?

    Aika vanhan ketjun herätit henkiin...

    Mutt joo, kyllä moniin kuulokevahvistimiin voi nimenomaan kytkeä useampia kuulokkeita samanaikaisesti. Ko. vahvistin voi vaikka olla koko ajan kiinni koneessa ja yleensä voit siihen kytkeä myös aktiiviset kaiuttimet, jolloin saat helposti yhtä aikaa äänen kajareihin ja kaksiin kuulokkeisiin.

    Ks. esim. http://www.verkkokauppa.com/fi/product/...uulokevahvistin
    Tuntematta laitetta nojaudun vain kerrottuun, mutta tuohon näyttäisi helposti saavan kytkettyä neljäkin eri kuuloketta/laittetta ja säädettyä volumen jokaiselle erikseen. Laadusta ei mitään tietoa, mutta ei kuulokeäänen vahvistaminen mitään rakettitiedettä ole ellei mennä ihan huippuhifiin ja hifisteihin, joten luulisi tuon voivan toimia ihan hyvinkin.

    Tai vilkaise muitakin vaihtoehtoja, niin saat käsityksen laitteiden kyvystä:
    http://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/...lokevahvistimet

    Joskus kaksien kuulokkeiden liittämiseen voisi riittää myös pelkkä jakaja (splitter), joka ei vahvista ääntä, jakaa sen vain kahtia (ja siten vaimentaa sitä hieman).

  • Kuka osaa kertoa toimiiko kuulokevahvistin mkistä kuulokkeisiin. ANA

  • Sellainen oikea hifilaite, jossa kuulokevahvistin saattaa löytyä, on perusjampan tilipussin ulkopuolella. Halvemmalla selviää kun ostaa vaikka tonnin hintaisen kuulokevahvistimen. Tosiaan tuo impedanssisovitus on se tärkeä ominaisuus kuulokevahvistimissa. Äänenlaatu ei kärsi vaikka olisi mikä impedanssi kuulokkeissa. Hintaa nostaa sitten sekin, kuinka monelle kuulokkeelle löytyy lähdöt. Hurjimmat diy-miehet on tehneet itse haaroittimen useammalle kuulokkeelle ja tökänneet sen viritinvahvistimen kuulokelähtöön. Siinä alkaa olla kokonaisimpedanssi hyvin lähellä nollaa, joka on aika paha kuorma halvoilla komponenteilla kasatulle bulkkivahvarille.

  • Viritinvahvistimissa eikä missää muissakaan nykyajan hifilaitteissa ole kuulokevahvistinta. Signaali otetaan kuulokeliittimiin kauttimille menevästä signaalista jota heikennetään vastuksilla.
    Kuulokevahvistin parantaa äänenlaatua mutta se edellyttää myös että kuulokkeet on niin laadukkaat että eron huomaa. Paskoilla kuulokkeilla se on ihan sama mihin ne tunkee.
    Hintahaarukka on muutamasta kympistä muutamaan tuhanteen. Halvinkin on parempi kuin ei mitään.

  • Kerros nyt ensin että mihin käyttöön olisi tulossa... Yleensä viritinvahvistimissakin on kuulokevahvistin. Pitääkö monet kuulokkeet saada kiinni??

  • Itse aloitin Googlesta

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista