Kysy
 • Mikä on kahvialan ammattilaisten ja baristojen mielipide siihen, kuinka monta kertaa voi tehdä ns. jatkokahvit, eli lisätään puruja vanhojen päälle?

  Kun työpaikalla näkee ettei aina jakseta tehdä uutta kahvia, vaan vähän lisää puruja ja vettä sekaan, niin saa nopeat ja helpot "jatkokahvit". Ja teen näin nykyään itsekin, 2 tai 3 kertaa käytän samaa suodantinpaperia ennenkuin vaihdan.

  Niin mikä on suositus, ei varmaan kertaakaan?

  kahvi

5 vastausta

 • Joka keittämisen jälkeen uusi suodatinpaperi ja uudet kahvipurut. Ei ikinä vanhoja.

 • En ole ikinä juonut "jatkettua" kahvia, joskus suodatinpussi on taittunut keittimessä. Aina uudeet kahvit tulemaan näissäkin tapauksissa.

 • Siitä voi lähteä, että ei se maku siitä ainakaan paremmaksi muutu.

 • Ei siitä hyvää saa kotioloissakaan edes Moccamasterillakaan, muovirupsuttimilla ei ole edes vaihtoehto. Kokeiltu niin kymmeniä kertoja, kun ei muka jaksaisi laittaa uutta pussia, mikä maksaa kokonaisen sentin kappale ja mitta pari kahvia ja vettä samassa suhteessa. Se, joka sitten saa sitä jatkettua kahvia, saa todennäköisesti joko laihaa tai vahvaa ja joka tapauksessa pahaa ja kaikkea muuta kuin hyvää kahvia.

  Edellisessä työpaikassa kollega keitti niin halvatun luirua, ettei sitä saanut millään pelastettua kokoon keittämällä ja kieltäydyin juomasta ihmettelyistä huolimatta. Hyvät kakkukahvit tai pullat kahvin kanssa olivat täysin pilalla hänen takiaan. Joillain ei vain ole mitään käsitystä, tuleeko vaikkapa neljälle reilulle kahvikupille mitallisia kaksi vai viis vai jotain väliltä.

 • Pikkasen ehkä eri asia työpaikalla jatkaa henkilökunnan kahvia, kuin myydä jatkettua kahvia... Kyllähän tuolla tavalla ehkä ittelle pikakahvit vois väsätä, mutten kyllä myymään lähtisi.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista