Kysy
 • Mikä erottaa tavallisen cd-soittimen ja kalliin hifilaatuisen cd-soittimen, molemmat lukee samaa bittivirtaa? Miten se eroaa esim ripatusta cd-levystä

  Mietin tässä, kun hifilaitteissa myydään tavallisia cd-soittimia sanotaan vaikka 300 euron hintaluokkaan, ja sitten on myös niitä high-end cd-soittimia yli 1000 euron hintaan. Molemmat laitteet kuitenkin essentiaalisesti lukee samoja bittejä cd-levyltä, eikä se "laatu" voi parantua perus 44,1khz ja 16 bitin äänestä. Cd-soittimesta lähtee kaapelit esivahvariin tai vahvariin, jolloin cd-soittimen rooli äänentoistoketjussa on ohitse. Periaatteessa yhdentekevää, tuleeko ne bitit cd-levyltä tai kiintolevylta, jos rippaa pakkaamattomana wav/flac-laatuna ne levyt?

  En tarkoita tässä sacd-levyjä, ja tiedän että laatu ja hinta korreloi yleensä käsi kädessä esim muiden ominaisuuksien ja virheenkorjauksen osalta. Mutta toiminnan kannalta, onko ideaa maksaa "ylihintaa" jos äänenlaatu kuitenkin on korkeintaan sitä mitä cd-levyltä saa? Vahvari ja kaiuttimet on sitten oma tarinansa toistoketjussa.

3 vastausta

 • Kalliimmat ja laadukkaammat hifi laitteet ovat huollettavissa/korjattavissa. Ja niihin on myös varaosia saatavilla.
  Esim laserin lukupään liut voivat olla säädettäviä, jolloin pitkän käytön jälkeen kun liuku kuluu ja laserin asema levyyn nähden muuttuu, sen voi uudelleen asemoida helposti säätömutteria kääntämällä. Halpa laite menee kokonaisuudessa roskiin ja vaihtoon.
  Käyttötuntien määrä kuukaudessa ratkaisee paljon kumpi on loppupeleissä halvempi ratkaisu.
  Kun laitetta käytetään 16h päivässä tai yli, joka päivä. Niin ero halvalla kokoonpannun ja laadukkaan laitteen välillä tulevat jossain vaiheessa esiin yksinkertaisesti mekaniikan ja elektroniikan kedtävyydessä.
  Jos käyttö on vähäisempää, silloin ei ole niin väliä.

 • Osassa noissa kalliimmissa soittimissa on mm. laadukkaat DAC:it, XLR-ulostulot, kuulokevahvistimet ja kunnolliset häiriösuojaukset, jotka nostavat hintaa äkkiä. Noista ei tietenkään hyödy mitään äänen osalta, jos ääni menee esim. Toslink-kaapelilla eteenpäin toistoketjussa.
  http://emotiva.com/sites/default/files/...RC3_closeup.png

 • Ei mitään käytännön eroja.

  Enemmänkin ratkaisee CD levyn ja kaiuttimien/kuulokkeiden laatu.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista