Kysy
 • Mihin eri paikkoihin eri ohjelmat asentavat juttuja, tai lisäävät omia tiedostoja ja kansioita? Esim C:\Users\nimiX\AppData on täynnä kaikkea roskaa..

  Haluan asentaa kaikki pelit ja ohjelmat d-osiolle, mutta koska windows on c:llä, niin esimerkiksi minun "omissa tiedostoissa" on vaikka mitä kansioita, gimpin cachea, my games, my iso files, bluetooth, ja jokainen peli jättää oman kansionsa tuonne...

  program files ja vielä program files (x86), miksi noitakin on kaksi eri kansiota

  käyttäjäkansioon, juuri tuonne appdata kansioon tallentuu usein "salaisia" roskajuttuja, vaikka uninstallittaa ohjelman, usein jää cachea ja asetuksia tuonne

  niin mistä näkisi kaikenkattavan listan, mihin eri paikkoihin ohjelmat ja pelit voi asentua, ja mihin ne voi jättää omia jälkiään, ja voiko näitä jotenkin estää?

  asennus cache hakemisto install polku roskat siivoaminen ylläpito

4 vastausta

 • Vedä pari kertaa kuussa Järjestä uudelleen-toiminto ja puhdista CCleanerilla.

 • Eri ohjelmat tai pelit voivat jättää jälkensä minne tahansa koneellesi,se riippuu täysin ohjelmasta tai pelistä.yleisimmät paikat ovat juuri noi mainitsemasi AppData ja program files.noitten program files ja program files (x86) ero on siinä että 64 bittinen windows luo myös tuon program files (x86) kansion,minne se asentaa 32 bittiset softat.
  sit tietenkin jokainen peli ja softa lisää windowsin rekisteriin merkinnän (joitain portable ohjelmia lukuun ottamatta)
  ei ole varmaan olemassa mitään oikeeta ja hyvää tapaa saada koneesta ihan kaikkia softan tai pelin asentamaan merkintää pois,aina tahtoo jäädä ainakin rekisteriin joitain merkintöjä ja rekisteriä ei hirveesti kannata alkaa muokkailee ellei tiedä mitä tekee.mut niistä rekisteri merkinnöistä on harvemmin haittaa vaikka ne sinne jättääkin.
  paras tapa on varmaan poistaa ohjelma/peli normaalisti ohjelman/pelin uninstallerilla ja ajaa esim. ccleaner,sitä on myös olemassa ihan päteviä uninstaller softia.
  joskus olen käyttänyt oikeen ongelma tapauksissa rekisteristä poistamiseen semmosta softaa kuin jv16 ,jossa on ihan pätevä haku toiminta jos haluaa poistaa jonkun tietyn softan merkintöjä,mut kuten mainitsin niin sinne rekisteriin ei kannata koskea jos ei ole ongelmia.

 • Tuo CCleaner on kyllä eräs loistavimmista pikku työkaluista. Sen lisäksi että silla voi helposti puhdistella roskat koneelta, sekä esimerkiksi selainten jättämät kuonat. Niin kyseisen ohjelman tarjoama uninstalleri pelittää myös mainiosti. Aina kun itse poistan jonkin softan koneelta, tarkistan myös rekisterin kyseisellä ohjelmalla, ja poistan tarvittaessa poistettuun ohjelmaan viittaavat merkinnät.
  Mitä vähemmän turhaa roinaa esim Windowsin Temp kansioon pääsee kertymään sitä paremmin ja jouhevammin kone toimii.

 • aivan kuin en tietäisi jo ccleaneria, mutta kun se ei poista kaikkea roskaa mitä meinaan

  ei edes revo uninstaller poista, ne pitää aina käsin etsiä ja poistella

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista