Lisäsin vanhaan pöytäkoneeseen pari muistikampaa, koska kolmesta slotista oli 2 vapaana. Nyt kone ei enää buuttaa millään kombolla. Mikä neuvoksi?
-1
Kone: (oli) AMD Athlon processor 999 Mhz, 256 MB RAM. Kammat näyttäisivät olevan samanlaista muistityyppiä, SDRAMia 133. Siis lisäsin 2 kpl 128 mb. Mutta nyt laite ei enää näytä kuin pimeää ruutua, edes sillä alkup. muistilla samassa slotissa. Virta kyllä tulee päälle, että lähtee hurisemaan. Olen lisännyt toisiin koneisiin aiemmin muistia, mutta olisinkohan nyt onnistunut rikkomaan jotain? Biosin päivityksestä (ja muistin asetuksista siellä) löytyi jälkeenpäin juttua, mutta milläs päivität kun kone ei starttaa. Kiitokset, jos joku osaisi neuvoa!

5 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Ylempää ohjetta noudattamalla, ensin yhdellä kammalla jonka laitat slot 0 tai slot 1 riippuen emosta. Käynnistä kone biosiin katso muistin määrä sieltä.
+4

Kommentoi tätä vastausta

kokeilisin biosin resetoimista nappaamalla emosta pattein pois ja laittamalla sen 5-10 min päästä takaisin,ja boottaamaan koneen,
+2

Kommentoi tätä vastausta

oliks kone päällä kun laitoit kamman?
0

Kommentoi tätä vastausta

Ei sentään päällä ollut, joku itsesuojeluvaisto opasti :D Kiitokset vinkeistä, kokeilen neuvoa myöhemmin...
0

Kommentoi tätä vastausta

Otin emolevyn pariston irti ja vaihdoin uuteen. Katsoin emolevyn manuaalista resetoinnin, jonka tein vaihtamalla yhden jumpperin paikkaa toiseen ja takaisin. Edelleenkään ei buuttaa, ilmeisesti jotain meni rikki siinä muistia lisätessä. No, eipä kai asialle ole enää mitään tehtävissä.
0

Kommentoi tätä vastausta