-
Langaton laajakaista vanhaan taloon?
Elikkä onko langaton (vissiinkin siis WLAN) laajakaista mahdollinen tosi vanhaan taloon? Jos nyt ootte tietosia löytyykö tälläsistä tarpeelliset liitännät ym. Vai saako niitä osteltua ja säädettyä esim tietyillä adaptereilla tms? Kyseessä 50-luvulla valmistunut talo.
Ja sit vielä toiseksi että kun ottaa laajakaistan niin sitten kun onkin muuttamassa niin onnistuuhan sen asennus/laitto ihan normisti sitten taas seuraavaankin kämppään?
3 vastausta
-
1:Laajakaista on silloin langaton kun joko modeemissa on itsessään wlan, tai sitten lisälaitteena wlan-reititin. Laajakaista toimii vanhemmissa taloissa puhelinpistokkeen kautta, en usko että on ongelmaa, mutta kaikki kannattaa aina tarkistaa huolella operaattorilta.
2:Ilman muuta onnistuu laajakaistan osoitteen vaihto. Kunhan vaan ensin selvittää operaattorin kanssa että he voivat tarjota uuteen osoitteeseen sen kaistan.
Kannattaa katsoa omalla osoitteella Soneran, Elisan, Dna:n ja Saunalahden sivuilta, "Saatavuus"-kohdasta että ketkä operaattorit voivat toimittaa sinne kaistan ja tietenkin se että mikä on halvin. Yleensä laajakaistan tilauksen yhteydessä asiakkaalle lahjoitetaan modeemi kylkiäisenä, ja näissä uusimmissa modeemeissa melkein kaikissa on wlan-ominaisuus.
Sitten kun tiedät operaattorin jolta aiot palvelun tilata niin kannattaa mennä ihan sinne kivijalkaliikkeeseen käymään ja keskustelemaan mikä on sinulle oikea nopeus ja tietenkin hinta minkä olet palvelusta valmis maksamaan. Samalla kannattaa varmistaa se että jos tilaukseen kuuluu modeemi että se varmasti on sitten ilmainen. -
Niikuin tuossa edellisessä viestissä sanottiin niin langaton verkko tulee itse modeemista. Siihen ei tarvitse mitään erillisiä laitteita asentaa. Ainut ehto tosiaan on että taloon tulee puhelinlinja. Itse olen hieman eri mieltä tuosta kivijalka liikkeessä käynnistä koska yleensä suositellaan todella nopeaa yhteyttä vaikka pienemmälläkin pärjää. Joka tapauksessa mitään 24mb:n liittymää ei kannata ottaa noin vanhaan taloon. Itsekin olen asunut 50-luvulla tehdyssä talossa ja puhelinverkko ei antanut niin nopeaa yhteyttä kun pitäisi. Esim 15mb:n ja 24:mb:n yhteydellä nopeusero jäi vain murto-osaan. Enkä ole tietääkseni ainut.
-
Onnistuu siten, että otat operaattoriin yhteyttä. Niistä seinärasioista on jo suurelta osin luovuttu, eli useimmissa kiinteistössä on samannäköinen puhelin kuin ennen, mutta se toimii langattomasti. Mokkulasopimukset ei kauheita maksa, tosin kannattaa vertailla eri operaattoreiden ehtoja, ja hintoja, vaikkapa nettisivuilta tai käymällä liikkeessä. Jos muutat niin mokkulahan pysyy mukanasi missä vaan. Käytitpä pöytäkonetta tai läppäriä.
Vastaa kysymykseen
Huom! Ethän vastaa pelkällä linkillä. Vaikka vastaus kysymykseen löytyisikin linkin takaa, tiivistä sen sisältö tähän, jotta lukijan ei tarvitse siirtyä toiseen palveluun saadakseen tarkan vastauksen kysymykseensä.