-
Kun alustaa usb-muistitikkua, siinä voi valita tiedostojärjestelmän ja varausyksikön koon. Mitä eroa on 4 kilotavun ja 64 kilotavun varausyksiköillä?
alustan tässä uutta tikkua fat32 -> ntfs, ja jätin saman neljän kilotavun koon, mutta mitä se meinaa se varausyksikkö?
2 vastausta
-
Varausyksikkö on pienin levytilan määrä, joka voidaan varata säilyttämään tiedostoa. Kaikki Windowsin käyttämät tiedostojärjestelmät järjestelevät kiintolevyjä varausyksiköiden perusteella. Mitä pienempi varausyksikön koko on, sitä tehokkaammin levy tallentaa tietoja. Jos varausyksikön kokoa ei määritetä levyn alustuksen yhteydessä, Windows valitsee oletuskoon aseman koon perusteella. Nämä oletuskoot on valittu siten, että asemasta kulutettavan tilan määrä ja pirstoutumisen määrä olisi mahdollisimman pieni. Varausyksikköä kutsutaan myös klusteriksi.
-
Lisätään vielä: Pieni yksikkökoko mahdollistaa tilan tehokkaan käytön, koska se minimoi ylimääräisen käytetyn tilan. Suuri yksikkökoko taas on hieman nopeampaa käsitellä, mutta tällöin pienet tiedostot vievät levyllä enemmän tilaa kuin olisi välttämätöntä.
Ja suomeksi: Aivan sama, mitä sinne laittaa. Oletusarvot ovat hyviä.
Vastaa kysymykseen
Huom! Ethän vastaa pelkällä linkillä. Vaikka vastaus kysymykseen löytyisikin linkin takaa, tiivistä sen sisältö tähän, jotta lukijan ei tarvitse siirtyä toiseen palveluun saadakseen tarkan vastauksen kysymykseensä.