Kysy
 • Kumpi parempi: 2 tuuletinta edessä vs. 1 edessä ja 1 takana? Virtalähteen vaikutus ilmankiertoon, alhaalla vai ylhäällä? Pölyfiltterin vaikutus?

  Puhdistelin tässä kotelon pölystä ja aloin pohtia tuulettimia ja ilman kiertoa kotelon sisällä. Mitä hyötyä ja haittaa on nykytrendin mukaisesta virtalähde alhaalla -designista kun ennen ne oli kotelon ylhäällä? Kotelo on vanha fractal design r2, jossa on oletuksena yksi tuuletin edessä ja takana, mutta jos siirrän takatuulettimen eteen, onko sillä merkitystä? Pöly on tietenkin huono asia, mutta onko ilman pölysuodattimia järkeä vai ei?

  cooleri fan kotelo tuuletin

3 vastausta

 • Virtalähteen sijainti on pääasiassa hifistelyä ja kotelon mekaanista tilanhallintaa. Periaatteessa alhaalla on kuitenkin parempi: lämpö nousee ylöspäin ja ylhäällä ollessaan poweria lämmittää koko muun kopan lämmöntuotto. Tämä taas kuumentaa virtalähteen kondensaattoreita "turhaan" ja lyhentää ainakin huonolaatuisen powerin elinikää.

 • Pölysuodatin on hyvä olla niiden aukkojen edessä, joista kone imee ilmaa kotelon sisään. Eli yleensä etutuulettimien edessä. Takatuuletin yleensä puhaltaa ilmaa ulospäin kotelosta, sen takana ei siis pölysuojauksesta ole mitään hyötyä.

  Itse olen sitä mieltä, että nykyisin kannattaa suosia etu tuuletusta nimenomaan sen takia, että tuuletin on silloin lähempänä pölysuojausta ja tuuletusteho on vähän parempi. Jos käyttää pelkkiä takatuulettimia niin tuulettimen ja pölysuojauksen välille muodostuu turhan pitkä väli ja kone imee ilmaa joka kolosta josta se vain sitä saa.

  Asian voi ilmaista niinkin, että pölysuojauksessa kiinni olevat tuulettimet luovat kotelon sisälle pienen ylipaineen joka estää pölyä tunkeutumasta kotelon sisälle muualta kuin tuulettimien edestä. Suodatin täytyy kyllä muistaa puhdistaa aika-ajoin mahdollisimman hyvän tuuletustehon ylläpitämiseksi.

 • parhain hyöty on ottaa sivupelti irti ja laitaa pöytätuuletin puhaltamaan koneeseen,muuten sillä ei ole kauheasti merkitystä et onko siellä 1 tai 2 kotelotuuletinta puhaltamassa ,pääasia että siellä jonkunlainen ilma liikkuu

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista