Kysy
 • Kumpi olisi mielestänne parempi prosessori? Intel Core I7-3960X vai Core i7-3930K? Pelikäyttöön.

  Mietin uuden pelikoneen hankintaa ja katselin tässä, että mikä olisi järkevin prosessori vaihtoehto tällä hetkellä.
  Mitä mieltä te olette?
  Onko noista jompi kumpi hyvä vai olisiko muita ehdotuksia?

  Katselin tässä näitä kahta:
  link ]

  link ]

  Ilmeisesti tuo 3930K on vanhempaa mallia, mutta eivät juurikaan eronneet ominaisuuksiltaan(ainakaan mitä katselin tuosta sivulta) hintaa vaan toisella melkein tuplasti enemmän.

  intel intel i7 pelitietokone Prosessorit

3 vastausta

 • Kumpikaan noista ei todellakaan ole järkeviä pelikäyttöön ja kun suurin osa peleistä tykkää nykyään enemmän siitä näyttiksen laskentatehosta niin prosessorin ei pidä olla mikään 1000€ hirmu jonka pontentiaalinen teho menee ihan "hukkaan" peleissä, mielummin panostaisin noi rahat parempaan/parempiin näyttiksiin,

  Prossuksi esim: i5 3570K (~230€) joka riittää AIVAN VARMASTI jokaiseen peliin eikä muodostu pullonkaulaksi vielä moneen aikaan.

  Jos olet valmis jo pelkästä prossusta maksamaan 1000€ , suosittelen sitten ostamaan jo GTX670 tai GTX680 ja jos ei yksi riitä niin sitten heität toisen viereen ja pistät SLI setupilla jolla sitten pyörii kaikki maan ja taivaan välistä.

 • 200 eurolla ei taatusti saa Inteliltä 6 ytimistä prossua :) Molemmat noista ovat 6 ytimisiä, sekä ovat Intelin high-end suorittimia, eroja pelikäytössä noilla ei silminnähtävästi ole. Eli mikäli jo omistat LGA 2011 kantaisen emolevyn, ja tehokasta pitää saada, niin maksimissaa tuo i7-3930K. Pelikäyttöön riittää vallan mainiosti vaikkapa i5 2500K, joka maksaa sen +-200 euroa. Mikäli käytät tietokonetta isommaksi osaksi esimerkiksi leffojen/fotojen rendaamiseen, ja tarvitset välttämättä paljon prossu tehoa, uskoisin sun jo tietävän tai ainakin ottaneen tarpeistasi selvää.
  Mikäli kuitenkin hinta tehosuhteella parasta tahdot, olisi se sitten tuo edullisempi. Tonnin kivet ovat suunnattu lähinnä sille 1:lle prosentille kellottajia ja heille joilla rahalla ei ole mitään merkitystä.

 • Saat verkkokaupasta kahdella sadalla intelin i5 prossun joka vastaa noita kahta. Itsellä on se. Olikohan se 3570k Max turbolla 3.8. Ja tossa tonnin prossussa vaan 3.9. En ole löytänyt vielä peliä jolla tuo prossuni ei toimi!. Tuossahan tuo kebabbi kertookin. Näyttikseen mielummin joku 600€ jos rahaa löytyy. Mulla näyttiksenä gtx670. Ei pätki mikään. Harkinnassa on gtx680. Mutta ei vielä tarvetta :)

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista