Kuluttajansuojalaki ja tuotteen ostamisen purkaminen nettikaupasta, jos se menee rikki parin päivän sisään ja takuuja on vuosi?
+1
Tilasin nettikaupasta X tuotteen Y, jossa oli vuosi tai kaksi vuotta takuuta, en nyt muista. Tuotteesta hajosi virtalähde, tai se nappi jolla virrat laitetaan päälle -> tuotetta ei voi käyttää enää

Voinko nyt kuluttajana vaatia nettikauppaa lähettämään uuden samanlaisen tuotteen tilalle, ja palautan tuon rikkinäisen? En ole koskaan palauttanut mitään tuotteita, en tiedä mitä teen... Minulla on kaikki laatikot, kuitit, paperit ja jopa kuplamuovitkin tallella.

Olen siis käyttänyt tuotetta vain pari päivää, ja heti alusta alken oli ongelmia virran saamisen kanssa, ja nyt se simahti kokonaan.

Tilasin tuotteen koska se oli 10 euroa halvempi kuin muualla, mutta voinko nyt kuluttajana vaatia kaupan purkamistakin, koska se on ollut vasta 2 päivää mulla, ja nyt jo vaatisi takuuhuoltoa? Voinko vaatia kaupan purkamista, ja nettikauppaa lähettämään rahat takaisin, että voin ostaa tuotteeni jostain muualta?

Tuotteessa ei muuten ole vikaa, se on laatumerkki ja hyvin toimi kun se oli toimiakseen, taitaa olla kyseessä vain maanantaikappale joka on lojunut varastossa jonkun aikaa...

9 vastausta

Järjestä:aikapisteet
"Hohhoijaa ota yhteyttä myyjään (=kauppaan). Miksi haluat että joku sanoo sinulle että ota yhteyttä? Mikset osaa itse ottaa käskemättä?"

koska kyse ei ole normaalista takuuhuollosta, vaan kysyn että voinko nyt kuluttajana purkaa kaupat ja saada samalla rahat takaisin, ja ostaa tuotteen nopeammin jostain muualta
t. kysyjä
+4

Kommentoi tätä vastausta

Usein kysyttyä kuluttuajansuojasta:
http://www.kuluttajavirasto.fi/faq/asia...78-671b7fef45bf

Mikä on ostajan oikeus perua kauppa ja saada rahat takaisin?

Pääsääntö on, että kauppa on sitova sopimus, eikä sitä voi noin vain purkaa. Laissa ei säädetä kuluttajille automaattista peruutusoikeutta, lukuun ottamatta koti- ja etämyyntiä

Mutta koska olet ottanut laitteen käyttöön olet luopunut palautusoikeudesta jolloin kaupa on sitova. Myyjällä on oikeus ja velvollisuus ensisijaisesti korjauttaa/vaihtaa tuote, tai tarjota vastaava tilalle. Vain jos myyjä ei tähän pysty, kaupan voi purkaa.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Yleistä kaupan purkuoikeutta ei ole olemassa. Virheellisen tuotteen kohdalla myyjä voi ensisijaisesti yrittää korjata tai vaihtaa tuotteen uuteen. Mutta tiukasti neuvotellen uskoisin että myyjä voisi suostua kaupanpurkuun. Miksi kyseessä ei olisi normaali takuuhuolto tilanne?
0

Kommentoi tätä vastausta

Kommentoi tätä vastausta

Tosiaan etämyynnissä, eli mm. nettikaupassa, on 14 pv perumisoikeus, jonka aikana laitetta saa tutkia eikä palautukseen tarvitse edes ilmoittaa syytä, mutta kun kerta olet tuotteen ottanut käyttöön, mielestäni kyse on nyt jo normaalista takuuhuollosta/-vaihdosta. Monesti kyllä peruminen voi vielä käyttöönotosta huolimattakin onnistua, joten kyllä sitä kannattaa kysyä myyjältä.
0

Kommentoi tätä vastausta

Yksipuolisesti et voi purkaa kauppaa, tosin etämyynnissä 14 päivän palautusoikeus käyttämättömälle tuotteelle (eli tuotetta voi kokeilla kotona samaan tapaan kuin sitä voisi kokeilla tavallisessa kivijalkamyymälässäkin). Myyjällä on ensisijaisesti oikeus korjata/korvata tuotteen puutteet mikäli se ei ole sellaisessa kunnossa kun on luvattu. Kaupan purku voi tulla kysesseen mikäli myyjä ei pysty kohtuullisessa ajassa korvaamaan tuotetta.

Yritä ensin neuvotella myyjän kanssa hyvässä hengessä tuotteen korjaamisesta tai vaihtamisesta uuteen. Tuotteen palautuksesta sekä takuu huollosta aiheutuneet kulut tulevat myyjälle maksettavaksi, mutta palautuksen lähettämisestä on hyvä sopia myyjän kanssa ennen palautusta.
0

Kommentoi tätä vastausta

"Afterdawn ja muu keskustelufoorumi ei ole mikään kuluttajanvirasto/laki. Millaisia vastauksia sinä ap toivot saavasi täältä?
Soita sinne liikkeeseen, ja kerro tilanteesi. Siitä se sitten lähtee. Tule sitten tänne kehumaan tai haukkumaan, tai itkemään."

Jaa? Muuten vain siis kysy/Vastaa sivuston titlessä lukee "Kysy mitä tahansa, Afterdawn vastaa"...
0

Kommentoi tätä vastausta

Hohhoijaa ota yhteyttä myyjään (=kauppaan). Miksi haluat että joku sanoo sinulle että ota yhteyttä? Mikset osaa itse ottaa käskemättä?
-1

Kommentoi tätä vastausta

Afterdawn ja muu keskustelufoorumi ei ole mikään kuluttajanvirasto/laki. Millaisia vastauksia sinä ap toivot saavasi täältä?
Soita sinne liikkeeseen, ja kerro tilanteesi. Siitä se sitten lähtee. Tule sitten tänne kehumaan tai haukkumaan, tai itkemään.
-4

Kommentoi tätä vastausta