Kysy
 • Koska en ole seurannut tietotekniikan kehitystä, niin en tiedä pc-osista mitään. Mikä on tämän hetken hinta/laatusuhteeltaan kiva prossu renderöintiin

  Tarkoituksena olisi päivitellä konetta, mutta koska prossun päivitys luonnollisesti vaatii emolevynkin vaihtoa ja ehkä näyttiksenkin, niin kysyn täältä jotain vinkkiä.

  Täältä [ link ] olen katsonut noita amd prossuja, fx-8350 kiinnostaa paljon, 8 ydintä ja kivat hertsit halpaan hintaan?. Tarkoituksena olisi ostaa prossu hyvään yleiskäyttöön ja kuvan/äänen kanssa työskentelyyn; en pelaa juuri mitään, ja pelit ovat vanhoja. Toisaalta joku tykki intelin prossu voisi olla kiva myös; tällä hetkellä koneessani on vanha core i5 750 neliydin prossu, vakiona. Myös joku hilljainen prossucooleri olisi poikaa, kuulemma phanteksit ovat laadukkaita, ja sellaisia olen harkinnut.

  Näytönohjaimena mulla on nyt vanha radeon 5850, ja sen suorituskyky riittää minun pelejäni varten varsin hyvin, joten en paljon tehokkaampaa näyttistä etsi.

  Muut osat, kuten kotelo, virtalähde, kiintolevy ja muistit otan talteen vanhasta koneesta, joten niiden kanssa pärjään kyllä.

  Eli lyhyesti: joku optimaalinen ja tehokas prossu yleiskäyttöön ja harrastuskäyttöön mediajuttujen kanssa, hintaluokka max 300 euroa. Lisäksi sen kaveriksi moderni emolevy, usb3 pitää olla ja muutenkin paljon liitäntöjä; mulla on 3 kiintolevyä ja optinen asema.

  cpu emolevy Prossu päivitys

2 vastausta

 • FX-8350 On hinta/Laatu suhteeltaan hyvä prossu, jos käyttämäs ohjelmat osaa käyttää kahdeksaa ydintä edes kelvollisesti... Muussa tapauksessa lähtisin mieluummin katselemaan jotain intelin i5 prossuja, jotka ovat sitten tehokkaampia yksittäisen ytimen suorituskyvyssä. Coolereista Phanteksit ovat kyllä hyviä, kuten myös useimmat Scythen coolerit.

 • Tämä voi olla enemmän budjettikysymys, joten oman harkinnan mukaan sitten.

  Nykyään ~300 eurolla (ja allekin) saa sellaisen näytönohjaimen jolla pystyy renderöimään ja pakkaan videoida tehokkaammin kuin CPU:lla. Mutta tietenkin tässä tulee se, että se vaatii myös tuen käytetyltä ohjelmistolta ja ne saattaa sitten olla äkkiä kalliitakin. Mutta silloin voi päästä muuten halvemmalla, jos ei tarvitse kuin näyttis vaihtaa, edellyttäen nykyisen koneen olevan muuhun käyttöön riittävä.

  Käytin itse hetken aikaa kk maksullista ohjelmaa, joka osasi käyttää Nvidian CUDA -rajapintaa videon pakkaamiseen ja jo Q8400 / Nvidia GTX260 -kompolla ero oli kuin yöllä ja päivällä. Harmiksi en enää muista ohjelman nimeä.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista