Kello on 14, ja sinun pitää saada 24h ajastin näyttämään kahden tunnin kohtaa kello 05. Mihin kohtaan asetat 24h ajastimen kello 14?
-2
Mikä on helpoin oikotie päässälaskuun tämmösen hirviön kanssa? Liekö poltellut liikaa kun en tajua. Joo joo, olen tyhmä, saa viisastella jos joku siitä jotain saa. Tuntekoon ihtensä vaikka viisaammaks. Mutta kiitos sille, joka paljastaa helpoimman tavan ajatella tätä asiaa.

6 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Nyt on pitkät piuhat miehellä LOL
+3

Kommentoi tätä vastausta

"sähköt menee päälle kun ajastimessa 2h jäljellä"

Valitan, mutta kristalli pallo on huollossa hekla velholla joten en tuota yksityskohtaa osannut hatusta vetää.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Pitääkö sitä sitten ajatella 26h kellona vai 22h kellona? Ohjeet tolppaan löytyi, mutta haluan oppia tämän asian, enkä valmista vastausta. Ähh ajattelen sitä 26h kellona.
0

Kommentoi tätä vastausta

Ei se ajastinkellon käyttö matematiikkaa vaadi. Kello itsessään kohtaan kello 14. (Tai mitä kello onkaan) ja se ajastin sitten alkamaan kello 5.

Mutta tietysti jos ajastimessa on vain 24 tunnin kello ja pitää säätää montako tuntia kello käy tyhjää ennen kuin se 2h ajastin käynnistyy, niin koska kello 14sta on 10h seuraavaan keskiyöhön (12h -2h) ja siitä vielä 5h siihen kello 5een. Eli ajastuksen on käynnistyttävä 15 tuntia kello 14 jälkeen
0

Kommentoi tätä vastausta

24 + 5 -14 = 15
0

Kommentoi tätä vastausta

Eli siis ajastuksen ajastus käynnistyy 15h jälkeen, vai mitä tarkoitat "Ajastuksen käynnistyttävä 15h jälkeen" kun kyseessä on ihan oikea ajastin jo itsessään, jossa sähköt menee päälle kun ajastimessa 2h jäljellä. Jos siihen laittaa 15h klo 14 jälkeen, ajastin sammuu kello 05 aamulla ja on ollut kello 03 eteenpäin päällä. Mutta kun sen pitäisi olla kello 06 mennessä ollut tunti päällä ja käynnistyä siis kello 05. Kello 07 mennessä ajastin olisi ollut 2h päällä, eli ajastin pitää asettaa sammumaan kello 07 jotta se olisi tunnin päällä kello 05 eteenpäin. Terveisin aloittaja, sainkin tän näköjää ite ratkaistua, kiitos kumminkin
-1

Kommentoi tätä vastausta