Käytetäänkö valokuvaus- ja videotuotannossa yhä analogisia menetelmiä kuten nauha-asemia ja filmikameroita, vai onko kaikki jo täysin digitaalista?
+1
Mietin tässä, kun musiikintuotannossa on nouseva trendi käyttää enemmän vinyylejä ja jopa c-kasetteja, vaikka digitaaliset keinot (ehkä objektiivisessa mielessä) ovat parempia kuin perinteiset vanhat konstit, mutta onko äänentoisto ainoa "jääräpää" eri mediatuotannoissa?

Mille medialle esim suuren budjetin elokuvat tallennetaan, johonkin ultra-tarkkaan 16K digitaaliseen muotoon, vai johonkin analogiseen filmiin? Digitaaliset kamerat ja valokuvaaminen on jo luultavasti täysdigitaalista, en ainakaan ole missään nähnyt filmikameroita enää käytettävän.

2 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Eräs tuttuni on valokuvaaja ja hän käyttää edelleen filmiä... On kuulemma valaistuksen suhteen paljon monipuolisempi, kuin digitaaliset laitteet.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Tunnen monta ammattilais valokuvaajaa, jotka hankkivat toimeentulonsa kuvaamalla, he kaikki ovat siirtyneet jo ajat sitten digiaikaan.

Tiedän, että aina löytyy joitakin "friikkejä" joilla on vahva uskomus siihen, että digilaitteet eivät voi korvata vanhaa kunnon filmikameraa.

Elokuvat pääasiallisesti kuvataan jo kaikki digitaalisesti. Ammattimaista elokuvafilmin kehityspalvelua ei käsittääkseni enää edes löydy Suomesta ja muuallakin se on jo ajettu pääosin alas.
+1

Kommentoi tätä vastausta