Kannattaako tai pitääkö emolevy asettaa mukana tulevan antistaattisen pussin päälle prosessorin ja muistien asennuksen ajaksi?
+4
Eli onko tämä tarpeellista tai edes turvallista? Jotain olen myös kuullut jostain vaahtomuovilevystä joka ajaisi saman asian.

4 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Kyllä se kannattaa, itse pidän pussin päällä kun kasaan konetta, toki sitä voi pitää siinä laatikonkin päällä, et saa myöskään koskea emolevyn pohjaan. Pidä siis siitä reunoilta. Samointen näyttistä. Sama Prossussa, päälipuolta voit koskea mutta et toista puolta missä on pinnit. Osat ovat helposti alttiita staattiselle sähkölle. Jos mahdollista niin maadota itsesi, pidä päällä ainakin huonosti sähköä johtavia vaatteita.
+4

Kommentoi tätä vastausta

Ei se ainakaan mitään haittaa. Meillä oli vanha ohje, että maadoita ittes mikäli kajoat tietsikan osiin. Siis ketju ranteeseen ja vaikkapa lämmityspatteriin kinni toinen pää.
+4

Kommentoi tätä vastausta

Ja vielä muiden lisäksi niin esim. ihan yksinkertaisesti PUINEN pöytä tai leikkulauta on todellä hyvä jossei pussia löydy talosta. maadoitusranneketta itse en ole koskaan käyttänyt ja yhtäkään osaa ei ole sen tähden hajonnut, kunhan muistaa että villasukat ja villapaita päällä ei ehkä ole se paras yhtälo.

eiköhän siinä sitten ole jo tarpeeksi vaihtoehtoja...
+4

Kommentoi tätä vastausta

Kesähuumorina kerron, että älä myöskään silitä kissaa.....
+4

Kommentoi tätä vastausta