7 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Liekö alkoholilla osuutta asiaan. 2 eri kertaa jouduin kutsumaan huoltomiehen kun alakerran hälytin herätti, Huoneistossa jonkin verran savua. Ja pizzat hiilenä, eikä oppinut yhdellä kertaa. Pizzataxi yms tulee halvemmaksi kuin palokunnan käynti, eivät ota tällaisia tapauksia huumorilla. Voivat myös tulla oven läpi josta myös lisäkustannuksia.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Jos uuni on kunnossa eikä lämpö pääse karkaamaan, se voi käytännössä olla päällä vaikka 24/7. Ainoa asia mihin se vaikuttaa on sähkölaskun loppusumma.

Tietysti asian voi ajatella niinkin, ettei välttämättä kannata jättää esim. pesukonetta yksin jauhamaan. Paljon mukavampi olla kotona jos koneelle jotain sattuu. Jos siihen liedelle on unohtunut jotain herkästi syttyvää, se saattaa siitä leimahtaa varsinkin vanhemmissa uuneissa, mitkä vuotavat lämpöä.

Perusajatuksena mitään sähkölaitteita ei pitäisi jättää yksinään päälle. Tulipalo on helpompi sammuttaa yhdestä laitteesta kuin yhdestä rakennuksesta.
0

Kommentoi tätä vastausta

Eristeet voivat palaa, seurauksena kamala haju ja ainakin keittiön verhojen pesu. Voi myös vaikuttaa siihen, että uuni tulevaisuudessa lämmittää ympäristöä enemmän. Kinkun paisto 150 asteessa ei vahingoita uunia mutta 200 c tekee jotain. Uusia uuneja saa 200€ ylöspäin jos oikein kovasti huolettaa.
0

Kommentoi tätä vastausta

Onneksi sun mielipide selvästi perustuu uunin tekniseen tietämykseen eikä kansanuskomuksiin että uuni syttyy tuleen kun sitä käyttää enemmän kuin tunnin.
-1

Kommentoi tätä vastausta

Ei uuni syty tuleen, jos ympäröivä ilma on viileää ja pysyy viileänä, mutta lämmön noustua uunin ympärillä on riskialtista.
-1

Kommentoi tätä vastausta

Jos sinulla on jäänyt uuni päälle kerros tai rivitalossa ja olet matkoilla, suosittelen soittamaan ÄKKIÄ huoltoyhtiöön jotka voivat yleisavaimella mennä sen sulkemaan hätätapauksessa. Toinen on poliisi/palokunta jos omakotitalo kyseessä. Onhan tuo aikamoinen riski sivullisillekkin jos koko kämppä roihahtaa tuleen.

Jos tuo oli taas ns. teoriassa kysymys, niin joo saattaa se sen kestää kun kinkkuakin yön yli joskus haudutetaan. En kokeilisi silti.
-2

Kommentoi tätä vastausta

"Maalaisjärki" ja "6h uuni päällä" melkein täpöllä eivät sovi samaan lauseeseen, sori.
-2

Kommentoi tätä vastausta