Kysy

4 vastausta

 • ton linkin takana on enempi arvailua, mut laitetaampa yksin kertaises muodossa:
  -yksi lisenssi konetta kohden, joten sitä ei voi asentaa esim. kahteen tai useempaan koneeseen kerralla ongelmitta.

  -puuttuu microsoftin suora helpdesk tuki tai niin laajana kuin retail versiossa ja windowsiin vika tilanteissa pitää olla yhdeydessä myyjään/valmistajaan.

  -herjaa aktoivoinin helpommin jos laitteisto muuttuu, mut ei tartte vielä puhelin aktoivointia vielä ja samaten kans pitää ottaa huomioon et home premium, profesonal ja ultimate versiot uudelleen aktoivointi herkkyys vaihtelee versioitten välillä.
  home premium on herkin osa vaihteluille verrattuna pro/ultimate versioon, mutten tiedä onkos eroo pro ja ultimaten herkkyyden välillä.

  -puhelin aktivointia tarvitaan jos windowsin on asentanut liika useesti yhdellä lisenssillä yhteen koneeseen/muuttuneeseen kokoonpanoon.

  -viimesin juttu noitten versioitten välillä joka ei liity aktovointii tai retail/oem versioitten välillä on RAMmin käyttö raja. home premium 16gigaa, pro ja ultimate 192 gigaa rammia 64bittisillä, mut 32bittisellä on rajana on aina 4gigaa ja jos konneessa on 2gigan muistilla oleva näytönohjain kun käyttöjärjestelmät käsittelee näytönohjaimen muistin kans rammina ja tossa tilanteessa näytönohjaimen muistin verran vähennetään 32bittisen käyttiksen käyttö rammista eli puolet pois.
  joten käyttis kannattaa valita sen mukaan valita miten paljon rammia emolla ja näytönohjain muistia tulee olleen.

 • Microsoftin virallinen kanta on se, että OEM-lisenssi on linkitetty siihen yhteen koneeseen. Mikä on Microsoftin mukaan sitten uusi kone ja mikä vain vanhan korjausta onkin ihan oma arvailu.

  Käyttäjän kannalta vastaus on, että voit asentaa. Kun lisenssi aktivoidaan uudelleen toisen asennuksen kanssa, voit joutua soittamaan Microsoftin ilmaiseen puhelinpalveluun aktivoidaksesi sen, mutta tämä on vain muodollisuus, eikä mitenkään estä asennusta.

 • seiskasta en ole varma mutta vistan voi ja vaikka kokonaan uuteen kokopanoon. tosin kattivoinin voi joutua tehdä puhelimitse livenä. 32 bit asentanut 7 kertaa kahteen eri kokonpanoon ja 64 bit asentanut 2 kertaa kahteen eri kokonpanoon. tällä hetkellä 7 mutta ei ole vielä tarvinnut asentaa uusiksi, mutta luulen että toimii samalla tapaan.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista