Kysy

5 vastausta

 • Tarvitset Windowsin uudelleen asentamiseen Windowsin asennus CD/DVD:n.
  Järkevintä voisi olla asentaa Ubuntu Windowsin vierelle, eli omaan osioonsa samalle kovalevylle, näin ollen Windowsia ei tarvitse jyrätä mikäli sitä jossain vaiheessa haluaa käyttää. Ja mikäli Windowsissa on vikaa/ongelmia voidaan ongelmia melko laajalti korjata Linuxista käsin.

 • Tietenkin!

 • eli jos koneen "ensiasentamisen" aikana olet tehnyt "Windows palautuslevyt" tai sinulla kuten kysymyksestä ilmenee ON ne. niin kyllä se onnistuu. palautus levyillä saat koneen "alkuperäiseen" kuntoon kun se oli kaupasta ostettua.
  mut kuten sanottu järkevämpi olisi asentaa Ubuntu windowsin viereen. TAI käyttää WUBI:A http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/windows-installer jolla voit asentaa ubuntun. windowsin "viereen" ilman mitään kovalevyn osiointeja. ja jos haluat ubuntun pois joskus niin sen saat pois suoraan windowsin ohjauspaneelista.

 • 7 korjauslevyllä komentokehoitteessa nuo niin toimii taas:

  bootrec.exe /fixmbr
  bootrec.exe /fixboot
  bootrec.exe /RebuildBcd

 • Windows haluaa aina olla yksinvaltias koneessa, joten Windowsin asentaminen toisen käyttöjärjestelmän rinnalle aiheuttaa yleensä enemmän tai vähemmän ongelmia. Toisin päin onnistuu kyllä helposti, eli Linuxin asentaminen koneeseen, jossa on jo Windows, ei aiheuta ongelmia.

  Tästä syystä pitäisin koneessa Windowsin asennettuna, jos sille mahdollisesti on tarvetta ja lisenssiä ei muuallakaan tarvitse.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista