Kysy

11 vastausta

 • Ongelma on lopulta siellä, että veden poistoputki on tukossa. Valumavesiä tulee jääkapeissa normaalisti, mutta niiden pitäisi valua poistoputkesta pois jääkaapin sisältä. Putki useimmiten sijaitsee jääkaapin takaseinässä aivan pohjalla.

  Valumavesiä tulee silloin eniten kun jääkaappiin laitetaan liian lämmintä ruokaa, se pakataan aivan liian täyteen, tavarat pakataan takaseinään kiinni tai sitten lopulta kun jääkaappi on kuolemassa eikä pysty jäähdyttämään tarpeeksi.

 • kannattaa välillä vetää jääkaappi pois ja tyhjentää se jääkaapin takana, kompressorin päällä oleva vesisäiliö, sillä sinne kertyy joskus vettä aika paljon.

 • Itsellä ihan sama ongelma muutama vuosi sitten. Korjautui kun jollakin tikulla rassasi sitä poistoputken reikää/putkea kunnes vesi taas pääsi läpi.

 • vedä jääkaappi kokonaan pois, puhalla takapuolelta poistoputkeen niin tulee töhnät pois ja varmistut ettei ole tukossa!töhnä lentää jääkaappiin!♫♥

 • Kyllä juurikin näin, eli todennäköisesti poistoputkeen on kertynyt roskaa ja se on mennyt tukkoon.

  Paras tapa ongelman taklaamiseksi on poistoputken poisto ilmanpaineella eli, jos löytyy kompura itseltä tai lähipiiristä, niin siihen liitettävällä ”ilmapistoolilla” saa putken auki muutamassa sekunnissa.

  Yksi merkki tukkeutuneesta poistoputkesta on se, että varsinkin helteisellä ilmalla jääkaapin ovi saattaa olla hankalasti avattavissa, koska paine ei pääse tasautumaan juurikin tuon tukkeutuneet poistoputken takia.

 • Ellei rassaukset auta, ovat vaikeita tai ei ole aikaa. Aseta kastettu ja taitettu talouspaperi vesikourun reunan yli roikkumaan ja alle riittävän suuri vesiastia ns.lappomenetelmä. Tällä tavoin saat lisäaikaa vaikka viisivuotta. Vesiastia tulee kuitenkin välillä tyhjentää.

 • Joo, jos vettä on valumakourussa, poistoputki siitä kaapin taakse on tukossa. Kaappi kannattaa välillä ihan vetää pois paikaltaan ja tutkia myös takapuolelta, putsata poistoputken lisäksi myös pölyt jäähdytinputkistosta.

  Sehän on luonnollista, että ilman kosteus tiivistyy kaapin kylmään takaseinään, mutta jos vettä kertyy ylenmäärin, se voisi johtua vuotavista oven tiivisteistä, jolloin ilmaa ja sen mukana kosteutta pääsee sisään enemmän kuin suunniteltu.

 • Mutta entä sitten, kun unohdin kaspin auki ja nyt on tskana oleva säiliö täynnä ja en osaa ottaa sitä irti ja se on piripinnassa ja on valunut yli. Yritin kumiletkulla imeä, mutta sain moskavettä suuhuni.
  Mitä tern?

 • Äskeiseen viestiin tuli tupo: poistoputken poisto = poistoputken puhdistus

 • Omaa jääkappia varten muija hankki piippurasseja, niillä poistoputkea rassaten vesi valuu sinne koneen sisään minne kuuluukin.
  Takaosa kannattaa puhdistaa aina välillä.

 • Äskeiseen viestiin lipsahti typo:

  Poistoputken poisto = poistoputken puhdistus

  Poistoputken on usein tukossa, jos valuma-altaaseen ei tule kondessivettä.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista