Jääkaappi kerää vettä, valumakouru tulvii ja vettä valuu joka paikkaan. Onko se liian kylmä vai lämmin, liikaa tavaraa, liian tyhjä vai epäkunnossa?
+3
opiskelijaboksin pieni jenkkikaappi, pieni pakastelokero ja tilaa yhden miehen mätöille

olen sitä valumakourua yrittänyt puhdistella, mutta tuloksetta

11 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Ongelma on lopulta siellä, että veden poistoputki on tukossa. Valumavesiä tulee jääkapeissa normaalisti, mutta niiden pitäisi valua poistoputkesta pois jääkaapin sisältä. Putki useimmiten sijaitsee jääkaapin takaseinässä aivan pohjalla.

Valumavesiä tulee silloin eniten kun jääkaappiin laitetaan liian lämmintä ruokaa, se pakataan aivan liian täyteen, tavarat pakataan takaseinään kiinni tai sitten lopulta kun jääkaappi on kuolemassa eikä pysty jäähdyttämään tarpeeksi.
+8

Kommentoi tätä vastausta

kannattaa välillä vetää jääkaappi pois ja tyhjentää se jääkaapin takana, kompressorin päällä oleva vesisäiliö, sillä sinne kertyy joskus vettä aika paljon.
+8

Kommentoi tätä vastausta

Itsellä ihan sama ongelma muutama vuosi sitten. Korjautui kun jollakin tikulla rassasi sitä poistoputken reikää/putkea kunnes vesi taas pääsi läpi.
+6

Kommentoi tätä vastausta

vedä jääkaappi kokonaan pois, puhalla takapuolelta poistoputkeen niin tulee töhnät pois ja varmistut ettei ole tukossa!töhnä lentää jääkaappiin!♫♥
+1

Kommentoi tätä vastausta

Mutta entä sitten, kun unohdin kaspin auki ja nyt on tskana oleva säiliö täynnä ja en osaa ottaa sitä irti ja se on piripinnassa ja on valunut yli. Yritin kumiletkulla imeä, mutta sain moskavettä suuhuni.
Mitä tern?
+1

Kommentoi tätä vastausta

Omaa jääkappia varten muija hankki piippurasseja, niillä poistoputkea rassaten vesi valuu sinne koneen sisään minne kuuluukin.
Takaosa kannattaa puhdistaa aina välillä.
0

Kommentoi tätä vastausta

Joo, jos vettä on valumakourussa, poistoputki siitä kaapin taakse on tukossa. Kaappi kannattaa välillä ihan vetää pois paikaltaan ja tutkia myös takapuolelta, putsata poistoputken lisäksi myös pölyt jäähdytinputkistosta.

Sehän on luonnollista, että ilman kosteus tiivistyy kaapin kylmään takaseinään, mutta jos vettä kertyy ylenmäärin, se voisi johtua vuotavista oven tiivisteistä, jolloin ilmaa ja sen mukana kosteutta pääsee sisään enemmän kuin suunniteltu.
0

Kommentoi tätä vastausta

Kyllä juurikin näin, eli todennäköisesti poistoputkeen on kertynyt roskaa ja se on mennyt tukkoon.

Paras tapa ongelman taklaamiseksi on poistoputken poisto ilmanpaineella eli, jos löytyy kompura itseltä tai lähipiiristä, niin siihen liitettävällä ”ilmapistoolilla” saa putken auki muutamassa sekunnissa.

Yksi merkki tukkeutuneesta poistoputkesta on se, että varsinkin helteisellä ilmalla jääkaapin ovi saattaa olla hankalasti avattavissa, koska paine ei pääse tasautumaan juurikin tuon tukkeutuneet poistoputken takia.
0

Kommentoi tätä vastausta

Äskeiseen viestiin tuli tupo: poistoputken poisto = poistoputken puhdistus
0

Kommentoi tätä vastausta

Äskeiseen viestiin lipsahti typo:

Poistoputken poisto = poistoputken puhdistus

Poistoputken on usein tukossa, jos valuma-altaaseen ei tule kondessivettä.
0

Kommentoi tätä vastausta

Ellei rassaukset auta, ovat vaikeita tai ei ole aikaa. Aseta kastettu ja taitettu talouspaperi vesikourun reunan yli roikkumaan ja alle riittävän suuri vesiastia ns.lappomenetelmä. Tällä tavoin saat lisäaikaa vaikka viisivuotta. Vesiastia tulee kuitenkin välillä tyhjentää.
0

Kommentoi tätä vastausta