Kysy
 • Äänten volyymi äärimmäisen pieni 64-bit Win7:lla MSIn Military class II -emolevyllä (Realtek HD Audio -ajurit). Kaikki liukusäädöt kaakossa. Apua!

  Elikkäs ongelma alko sen jälkeen, kun käytännössä puoli vuotta sitten kasattu kokoonpano simahti vanhasta virtalähteestä johtuen. Virtalähde vaihtui uudempaan ja emolevy vaihdettiin uuteen samanlaiseen.
  Emolevyn ajurit ja muut ohjelmistot asennettiin mukana tulleelta cd-levyltä kuten asiaan kuuluu. Kaikki muu toimii oikein, paitsi että äänen voimakkuus on niin hiljainen, että kaiuttimienkin nupit kaakossa äänet kuuluvat hyvin hiljaisina.
  Olen jo kokeillut ajureiden poistamista ja uudelleenasennusta niin levyltä kuin netistäkin. Samaten tarkistin kaikki mahdolliset liukusäätimet niin normaalisäätimistä kuin ohjauspaneelin kautta ja äänikorttisoftastakin. Vika ei pitäisi olla niissä. Vika ei myöskään ole kaiuttiissa, testasin kuulokkeilla, joilla tilanne on sama.
  Lisäksi muutin ohajuspaneelin Ääni-säädöistä tietoliikenneyhteydet -välilehdestä toiminnot "älä tee mitään" täppään. Win7 kun kuulemma on joskus bugi, joka vaimentaa ääniä vaikka ei puhelinyhteyksiä olisikaan päällä. Ei auttanut tämäkään.
  Pisteeksi i:n päälle muuttelin vielä ohjauspaneelin kaiutinkohtaisten säätöjen kautta lisäasetuksista äänen bittimääriä, mutta ei auttanut sekään. Arvostaisin todella uusia ideoita!

  realtek hd Windows 7 äänenvoimakkuus

Yksi vastaus

 • Kuulostaa kyllä aika helkkarin VM:ltä ongelmalta. Mutta kokeiles poistaa kaikki audiolaitteet ja käynnistää kone uudelleen, eli...

  Tietokon (oikea hiiren näppäin) --> Ominaisuudet --> Laitehalinta

  Mene kohtaan Ääni, video ja peliohjaimet ja poista kaikki yksitellen.

  Tämän jälkeen käynnistä kone uudelleen ja koneen pitäisi tunnistaa äänikortti uudelleen.

  Jos tuo ei auttanut niin en muuta keksi kuin asentaa windosssi uudelleen. Jos tämäkään ei auta niin todenäköisesti uusi emolevysi on hajalla. Jos haluat varmistaa tämän niin kopioi vaikka ubundu usb-tikulle ja boottaa se. Jos äänet ei toimi vieläkään niin uskoisin että emolevy on viallinen.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista