Windows 8.1 herää horrostilasta automaattisesti öisin satunnaisiin aikoihin, esim 00:30 tai klo 2, vaikkei mikään ohjelma tai palvelu ole ajoitettuna?
0
kone on kaikinpuolin optimoitu ja siistitty, ei pitäisi olla viruksia tai haittaohjelmia, asetukset ja ajurit kunnossa, netti toimii ja kaikki päivitykset windows updatesta

voiko koneen pitkä ikä (3,7 vuotta) vaikuttaa tähän, virtalähteen jotkut jännitepiikit triggeroi koneen päälle satunnaisesti?

ei ole lemmikkejä, mikään ei tärise eikä paina nappeja, asun yksin ja välillä huomaa kun huone loistaa sinisenä kun kone hyrrää turhaan päällä...

7 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Kone kiinni yöksi. Niin muutkin tekevät.
+3

Kommentoi tätä vastausta

Poista laitehallinnasta laitteiden "Ominaisuuksista" "Virranhallinta" välilehdeltä ruksi "Salli tämän laitteen aktivoida tietokone", paitsi näppäimistön voi jättää, jotta saa sillä heräämään.
Näin se on Win7:ssä, todennäköisesti sama Win8:ssa.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Oliskohan kyse kumminkin järjestelmänhallinnan suorrittamasta ylläpidosta, joka on ajoitettu yölle. Ylläpito eheyttää kovoja sekä putsaa rekisteriä.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Löytyihän sieltä viimein se salli automaattisen ylläpidon herättää kone ruksi joka tehosi. Oli oletuksena 03:00, en ole itse tuota asettanut joten lienee oletuksena noin kun puhtaalle pöydälle w8:n (8.1 updaten) asentaa.

toiminto sentteri --> huolto --> lisäasetukset

(Control Panel\System and Security\Action Center - Maintenance - Change maintenance settings - Allow scheduled maintenance to wake up my computer at the scheduled time)
+1

Kommentoi tätä vastausta

Poltergeist.
0

Kommentoi tätä vastausta

Samaa ongelmaa oli, kone päällä joka aamu kun tuli toimistolle..

Ohjeet englanniksi: http://www.howtogeek.com/122954/how-to-...p-accidentally/

Ja lyhyesti suomeksi:
Komentokehotteeseen:
powercfg -lastwake (näyttää miksi tietokone on herännyt viimeksi)
powercfg -devicequery wake_armed (näyttää millä laitteilla on oikeus herättää tietokone)

Näillä tiedoilla pääkäyttäjä voi laitehallinnasta valita laitteen ominaisuudet ja ottaa virranhallinnasta herätys oikeudet pois.
0

Kommentoi tätä vastausta

Jaa, eipä auttanut laitehallinta eikä biossin asetukset.. Muistaakseni tietokone.fissä oli joku artikkeli tästä, mutta ei google tuota paikantanut..
0

Kommentoi tätä vastausta