Kysy

5 vastausta

 • Riippuu kylläkin ihan emosta. Uusimmissa Asuksissa alkaa siinä keskihintaluokan malleissakin olla jo ihan laadukasta ääntä tarjoavaa realtekin piiriä. Tuskinpa 20 euron kortista sen parempaa irtoaa.

 • Luultavasti 20€ kortti ei tule parantamaan, mutta jos menemme 60-100€ kortteihin niin todennäköisesti alkaa äänenlaatu paranemaan.

 • En uskaltaisi yleistää, sanoisin ehkä, tapauksesta riippuen.

 • Riippuu hieman kummastakin, eli siis onko esimerkiksi emolevyllä optiset lähdöt äänille vai ei, ja samoin erillisessä äänikortissa.
  Itsellä on ollut käytössä Terratec Aureon 5.1 jo vuosia, siinä on optinen lähtö (Toslink) äänille, mutta tukee Toslinkilla ainoastaan stereota. Omassa emossani taas ei ole digitaalista lähtöä äänille, HDMI:tä lukuun ottamatta. Vaikka en ihan täysi kultakorva olekkaan, niin eron analogiseen lähtöön huomaa kyllä. Siis huomattavasti puhtaampi sekä kirkkaampi soundi (tosin käytössäni on myös kaiuttimina JBL:n TiK 10:t sekä Onkyon DX-TS989 vahvarina, joten äänen toisto on hieman eri maata kuin purkki logitecheilla) tuosta digitaalisesta lähdöstä verrattuna emolevyn analogisiin. Vaikka Realtekin piiri tässäkin on. En tiedä sitten kuinka nuo nykyisten ja hieman kalliimpien emolevyjen digi lähdöt pelaavat koska ei sellaista ole vielä itsellä ollut.

  Mutta joissakin tapauksissa suositellaan kyllä ihan kunnollista ja erillistä äänikorttia, tosin maksavat kyllä jonkin verran enemmän kuin 20€. Eli lähinnä tapauksissa joissa tavoitellaan mahdollisimman tarkkaa ja puhdasta ääntä, sekä tietenkin studio työskentelyssä.

  Jos käytössä on ihan perus emolevy ilman coaxial tai toslink lähtöä/lähtöjä äänille, niin siinä tapauksessa (varsinkin musiikin suhteen) voin suositella tuota Terratecia, joka maksaa jotakuinkin tuon 20 euroa, jossain voi olla halvempikin.
  5.1 äänille sitten kannattanee harkita jotain hieman kalliimpaa, riippuen tietenkin käyttö tarkoituksesta, ja muusta laitteistosta.

 • Erillinen on aina erillinen, joten kyllä.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista