10 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Asenna käyttis uudetsaan.
0

Kommentoi tätä vastausta

Ei tarvitse hankkia uutta lisenssiä.Lisenssi siirtyy koneen mukana.Kone on ja pysyy Microsoftin eli Windows 10:n rekisterissä,kunnes myyjä poistaa sen.
Kukaan ei varmaan ole kuullut etälukituksesta jne.Myyjä voi periaatteessa sulkea koneen etälukituksella kunnes se on poistettu hänen Microsoftin eli Windosin rekisteristä.Kahdessa Windows 10:n rekisterissä eri tunnuksiksilla olisit vain kyseisen koneen alikäyttäjä. Voit kyllä asentaa jonkin muun käyttöjärjestelmän koneeseen,mutta käsittääkseni haluat asentaa siihen Windows 10:n järjestelmän.
0

Kommentoi tätä vastausta

Kone tuli konkurssipesästä, jonka ostin netin kautta (huutokaupat.com). Kuitti löytyy ja kohde löytyynee vielä huutokaupat.comin sivuilta. Konkurssipesästä tuli toinenkin läppäri, mutta siinä oli post it lapussa pin-koodi ja käyttäjätilejä vain yksi. Tuossa toisessa koneessaa on kaksi eri käyttäjää enkä näille tiedä pin-koodia. Mielestäni tuossa kasassa ei ollut mitään windowsiin viittaavaa asennuslevyä yms. Tosin tuon toiseen koneen pakkaus kyllä löytyi, mutta mitään windows-juttuja ei siinä ole. Mun on tarkoitus myydä osa ostamistani tavaroista, koska en tee kahdella läppärillä, isoilla tv/monitoreilla, isoilla monitoimitulostimmilla, näppiksillä ja hiireillä. Ostin tuon pesän design tuolien vuoksi. Se mikä tässä on hieman kinkkistä on se, että mulla ei ole mitään yhteyttä konkurssiin menneeseen yhtiöön ja etäisyyttä on yhteensä lähes 400 km. Mutta ei millään viitsisi hyvää konetta antaa pölyttyä, kun mielestäni verkkokauppa.comissa tuo kone maksoi lähemmäs 400 € ja on uudenveroinen. Kuten muutkin noista atk-kamoista. Ja tähän samaan viestiin vielä, että onko minulla oikeus kirjautua koneelle, jossa pin on tiedossa. Työpöydällä näytti olevan kaikkea firmaan liittyviä tiedostoja. Luulisi, että nuo olisi pitänyt poistattaa ennen myyntiä. Nythän joku kilpaileva firma näkee kaikki diilit, protot, yhteystiedot, katteet yms., jos sattuisi saamaan tuon koneen haltuunsa.
0

Kommentoi tätä vastausta

Täytyy huomenna alkaa selvittelemään, josko saisin konkkaan menneeseen firmaan yhteyttä. Vaikka sitten konkurssipesää myyneen yhtiön kautta, joka ei siis ole konkkaan mennyt firma, vaan konkurssipesiä toimeksiantoina myyvä firma. Nettisivuja ei kyseisellä konkkaan menneellä firmalla enää löydy. Luulisi, että heilläkin olisi kiinnostus tyhjentää nuo koneet. Toimitusjohtajan nimen tosin tiedän. Ei tuo win10 itselle mikään pakollinen käyttis ole, koska olen jo pitkään ollut Ubuntun käyttäjä. Tuntuu vaan, että win10 arvostetaan rahallisesti yllättävän paljon. Vertaa esim. F-Secure vs. Avast. Mutta jos noissa koneissa on joku vuosilisenssi, niin samapa se sitten on saanko tuota toista konetta auki. Windowsin pieni neliskanttinen tarra komeilee koneen pohjassa.
0

Kommentoi tätä vastausta

Kysy koneen myyjältä?
-1

Kommentoi tätä vastausta

Kyseisen henkilön joka on myynyt sinulle koneen täytyy poistaa kone hänen omalta Microsoft tililtä.Muuten kone on yhä rekisteröity hänelle vaikka tekisit mitä tahansa.
Toimenpide on yksinkertainen,myyjä kirjaantuu omalla Microsoft tunnuksellaan tilillensä esim. jaska.jokunen@hotmail.com ja poistaa kyseisen koneen omista tunnuksistansa.
Siis kyseinen kone on myyjän hallussa kunnes hän poistaa sen omalta Microsoftin tililtä.Periaatteessa et voi tehdä mitään niinkauan kun kone on rekisteröity myyjälle.
-1

Kommentoi tätä vastausta

Koneet pitäisi olla formatoituja jos ne on jostain konkurssipesästä.Firmoissa käytetään niinsanottuja yhteislisenssejä, joissa firmalla on maksullinen vuosilisenssi per/kone.PIN koodilla ei tee yhtään mitään vaan sen jo pitäisi kertoa että sinun on ostettava itse uusi lisenssi kullekin koneelle.
Itselläsi varmaan on kuten sanoit kuitti ja ja myyjän pankkitiedot, jonka kautta saat selville myyjän nimen.Sanoit jo matkan pituuden niin tuskin on vaikeaa selvittää konkurssipesän osoite ja nimi,samalla vastuu henkilöt.
Peiaatteessa kuulostaa koko tarina hiukan kaukaa haettua, jos olet vielä ostanut kyseiset tavarat netin kautta.(huutokaupat.com.)
Huuto.net,Tori.net jne. ovat hyvin suosittuja varastetun tavaran kauppapaikkoja.
-3

Kommentoi tätä vastausta

Jos vanha omistaja poistaa tililtään käyttöjärjestelmän. Pitää koneeseen hankkia uusi käyttöjärjestelmälisenssi.

Homma hoituu yksikertaisesti asentamalla käyttöjärjestelmä puhtaana asennuksena uudelleen ja kirjautumalla paikallisella tilillä koneseen, niin aktivoituu automaattisesti uudelleen.
-4

Kommentoi tätä vastausta

Alkaa kuulostaa siltä että kone on hankittu laittomien teiden kautta, (Pöllitty), jommankumman osapuolen kautta.
Siitä Pin koodista johtuen.Tuskin kukaan ostaa konetta ilman toimivaa Windows 10:n käyttöjärjestelmää.Kone on etälukittu.
-4

Kommentoi tätä vastausta

Koneet eivät laillisesti ole sinun omistuksessa, etkä saa kirjaantua lailliseesti koneille joissa on toisenosapuolen tiedostoja.
Sinua on huijattu.
-6

Kommentoi tätä vastausta