10 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Jostain syystä nämä kysymyksen lisätiedot ei näy tuossa, niin laitetaan ne sitten tähän:

Juuh eli ostin tässä vastikään Asuksen läppärin ja ihan tyytyväinen olen koneeseen ollut, mutta ovat Asuksella pakkeet vähän turhan paljon nuita muka tarpeellisia ohjelmia tähän koneeseen mukaan. Nytkin on vain google chrome ja spotify auki sekä LoL latautumassa (+virustorjunta), niin prosesseja on käynnissä 114 ja 6gt muistimäärästäkin on käytössä 2,7 gigaa.

Tämmösiä Asuksen ohjelmia täältä koneelta löytyy: ASUS AI Recovery, ASUS FaceLogon, ASUS LifeFrame3, ASUS Live Update, ASUS Power4Gear Hybrid, ASUS Splendid Video Enhancement Technology, ASUS USB Charger Plus, ASUS WebStorage, ASUS Virtual Camera, ASUS Virtual Touch, ASUSscr_K_NoSound, AsusVibe2.0, ATK Package, Fast Boot, InstantOn for NB, WinFlash ja Wireless Console 3. (Ohjelmien nimet on kirjoitettu siinä muodossa kuin ne ovat Windowsin "Ohjelmat ja toiminnot" valikossa.)

Jos samalla sais vähän tietoa siitä, että mitä nuo eri ohjelmat edes tekee, mutta on kyllä vaikea uskoa, että nuo kaikki olisivat tarpeellisia tai että tuskin niiden ainakaan tarvitsee aina tuolla taustalla pyöriä.
+2

Kommentoi tätä vastausta

Ei noista nimistä kamalasti ota selvää, mutta ne näyttää olevan Asuksen omia päivitys/ylläpito-softia rautapuolta varten. Onko noi kaikki päällä muka nyt, nekö sun resurssisi vie? *Periaatteessa* voit poistaa vaikka kaikki, mutta sitten saatat joutua etsimään ajuria nettikameraa tai virransäästötilaa varten. Toisaalta ne kaikki lyötynee Asuksen tuotetuen sivuilta tarvittaessa myöhemminkin.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Ite kyllästyin ihan totaalisesti joskus noihin kylkiäisohjelmiin niin teimpäs sellasen tempun että latasin win 7 asennuslevyn ja asensin puhtaan winukan käyttäen koneen pohjassa ollutta lisenssiä. Oli paljon helpompi vaihtoehto kun poistaa yksitellen ohjelmia ja vielä googlettaa niitä että miten tärkeitä olivat.
+1

Kommentoi tätä vastausta

joo elikkäs kaikki pois vaa
0

Kommentoi tätä vastausta

Varmaan "tärkein" noista on asus ai recovery jolla tehdään windowsin palautuslevyt. Pois vaan, saahan ne ladattua asuksen sivuilta uudelleen. Wireless consolesta en ole ihan varma kannattaako poistaa.
0

Kommentoi tätä vastausta

Olen samaa mieltä kuin rick79. Vaikka poistaisit nuo esiasennetut ohjelmat niin winukkaan aina jää niistä kaikenlaista shaissea sinne rekisteriin ja piiloon kummittelemaan. Varmuuden vuoksi poltta palautuslevyt ensin, ja kun levyt on testattu toimivaksi niin ei muutakuin koko levy sileäksi vaan. Ajurit saat asuksen sivuilta todella helposti.
0

Kommentoi tätä vastausta

windows ei poistu suoraan alustamalla kokonaan ja noi asennuslevyt on sellasia, että niissä on poltto-ongelmia. Eli suojattu siten, että niistä ei voisi tehdä kopioita, no joku saanut kiertoteitse tehtyä kopion, vaikkapa tussin kanssa....
0

Kommentoi tätä vastausta

Voisikko Curvy2 hieman selittää? Jos vedän alustamalla kovalevyn kokonaan sileäksi, niin miten se winukka ei muka kokonaan poistu sieltä kun eihän sinne pitäs käsittääkseni jäädä sillon yhtään mitään?

Koneen mukanahan ei mitään winukan asennuslevyjä tullu vaan ohjeissa oli käyttää kovalevyllä valmiina olevaan palautusosiota tai tehdä palautus levy (jonka teen kunhan vain saan hankittua muutaman dvd -levyn). Ja eikä tuo windowsin asennuslevyjen hommaaminen mikään este ole kun yliopiston kautta (tai oikeammin oman killan kautta) saan hommattua nuita microsoftin ohjelmia tuolta Microsoft DreamSparkista.

Sellanen kysymys vielä, että voinko asentaa tällä läppärin windows keyllä windowsin uusiksi käyttämällä retail "mallista" windowsin asennus levyä vai vaatiiko se jonku oem levyn?
0

Kommentoi tätä vastausta

Laitevalmistajalla ei ole ainuttakaan tarpeelista ohjelmaa.
Ainoa ohjelma minkä tarvitset on käyttöjärjestelmä. Se yleensä tulee
laitteen jälleenmyyjän tai ohjelmiston ja laitevalmistajan yhteis-työn tuloksena. Esim: Windows ja Fujizu. Tai Linux ja Aser miniläppäri.
0

Kommentoi tätä vastausta

ASUS AI Recovery, voit tehdä ohjelman palautuslevykkeen koneellesi.
ASUS Live Update suorittaa valmistajan ohjelmapäivitykset.
Muiden tarve on sitten täysin käyttäjän tarpeesta ja toiminnasta riippuva.

Suosittelen tekemään ensin nuo Recovery-levykkeet. Niillä voit palauttaa koneen ns. tehdas asetuksiin ongelmien tullessa.
-1

Kommentoi tätä vastausta