8 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Latureissa tai muuntajissa ei ole nesteitä tai akkuja sisällä. Jos toimii hyvin putoamisen jälkeen ja olettaen että ei ole suojakuoret auki mistään, niin en näe suurta ongelmaa.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Lisäyksenä koska edit puuttuu: Kondensaattorit nyt sisältävät hyvin pienen määrän nestettä, mutta määrä on niin mitätön.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Eipä sitä nestettä sielä ole laturin kondensaattoreissa tippaa enempää, neste tullut jostain ulkopuolisesta lähtestä.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Suojakuoret eivät ole auki. Jotain nestettä oli päällä ruokalusikan verran, mutta saattaa olla tullut muualtakin. Kondensaattorin neste lienee siinä määrin turvallista?
0

Kommentoi tätä vastausta

Jatkoa: Voisiko laturi edes toimia, jos kondensaattori olisi hajalla? Laturi toimii kyllä, lataa normaalisti. Se on ollut lapsellani käytössä, sillä valmistelen turvallisuutta viisaammilta ennen, kun annan laturin takaisin. :)
0

Kommentoi tätä vastausta

Kyllä siellä kannettavan laturissa saattaa hyvinkin olla kondensaattori tai parikin, mutta sen/niiden rikkoutumisesta ei pahemmin kannata olla huolissaan.

Elektrolyyttikondensaattoreissa oleva neste on imeytetty eristemateriaaliin, joka on vielä "konkan" oman suojakuoren sisällä. Nestettä ei konkissa ole puolta pisaraa enempää eikä se siis lainehdi konkan sisällä. Neste on lisäksi jonkin verran tahmeaa, se ei siis keräänny laturin päälle lusikoitavaksi.

Katso onko pudonnut laturi päältäpäin ehjä, ei siis mitään irvisteleviä saumoja tai kuoresta puuttuvia palasia tms.

Ravista laturia kevyesti. Jos kuuluu kilinää, niin ota rikkoutunut laturi mukaan asiantuntevaan elektroniikkakauppaan ja hanki vastaava uusi vekotin.

Jos muuten ehjän oloisesta laturista alkaa nousta savua tai se lämpenee erityisen paljon tai alkaa levittää outoa hajua niin edessä on uuden laturin hankinta.

Älä törkkää epäilyttävää laturia seinään! Edessä voi olla uuden asunnon hankinta palaneen tilalle tai se saattaa jopa jäädä viimeiseksi teoksesi :)


Jos on hankittava uusi laturi, niin tarkista vanhasta vehkeestä uuden laturin tärkeimmät ominaisuudet. Ne ovat liittimen sopivuus sekä ulostulojännite ja -virta.

Liittimen mallin näkee siitä johdon toisesta päästä :). Tai ulostulon liittimestä, mikäli laturiin kytketään erillinen liitäntäjohto.

Ulostulojännite (V) ja -virta (A) lukevat laturin kyljessä olevassa "tietoikkunassa". Esim. kännykän laturin ulostulojännite on aina n. 5,0 V mutta virta vaihtelee. Virta on kännystä tms. laitteesta riippuen mitä tahansa väliltä 0,15 - 4,0 A.

Liian pieni virta hidastaa tai jopa estää kokonaan kytketyn laitteen latautumisen kun taas liian suuri virta voi rikkoa sekä laturin että laturiin liitetyn laitteen.

Kannettavissa on yleensä valmistaja-/mallikohtainen laturi, jonka saat laitteen valtuutetulta myyjältä tai huoltoliikkeestä.

Käytä siis aina laitteen mukana tullutta tai vastaavaa laturia, jonka saat asiantuntevasta myymälästä. Jos kotona on paljon erilaisia laitteita, niin kullekin koneelle pitää olla oma laturinsa. Laturiin tai sen liitäntäjohtoon voi kiinnittää sopivaan kohtaan vaikkapa tarran, jossa lukee mille laitteelle k.o. johto/laite on tarkoitettu.

Älä osta mitään kauko-idän ihmeitä hintaan 1€ / tusina. Niillä ei tee mitään ja ne saattavat olla vaarallisia. Hanki aina tunnetun valmistajan luotettava laturi. Ne eivät ole halvimpia mutta eivät varmasti maksa kovinkaan paljon.

Suomessa yleensä myytävät laturit on varustettu suomalaiseen käyttöön eli seinään menevä töpseli ja sähköiset ominaisuudet ovat täkäläisen standardin mukaiset.

Kunnollinen laturi ei riko laitettasi / lastasi / kotiasi, kun taas halpakaupan ihmeestä ei ole mitään takeita.
0

Kommentoi tätä vastausta

Eihän jumalauta siellä mitään kondensaattoreita ole :D Ensiö ja toisiopuolen kelat, jotka ei hätkähdä pienestä täräyksestä.
-1

Kommentoi tätä vastausta

No, ei tietenkään, laturi voi toimia jos konkka konkka kärvähtänyt.
-2

Kommentoi tätä vastausta