5 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Tuolla listattu muutama ohjelma lämpötilojen tarkkailuun:

http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/3/436140#2669676
+1

Kommentoi tätä vastausta

Luottaisin kyllä tuohon Speedfaniin lukemaan enemmän. Yleensä koneen biossista voi myös katsoa prosessorin lämpötilan. Joillakin koneilla nuo ohjelmat näyttävät lämmöt vähän miten satuu.
0

Kommentoi tätä vastausta

Suosittelen kokeilemaan ainakin näitä ohjelmia, molemmat ovat melko tarkkoja.

[url]=http://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html]HWMonitor[/url]
[url]=http://www.alcpu.com/CoreTemp/]CoreTemp[/url]

Itse olen käyttänyt ja riittävän tarkaksi havainnut ja todennut tuon CoreTempin, se tosin näyttää vain ydinten lämpötilan eikä ns.kokonais lämpötilaa. HWMonitor taasen näyttää hieman tarkemmin.
SpeedFan on hieman ehkäpä vanhahko ohjelmisto (en ole aivan varma kunka usein sitä päivitellään) ja voi olla että sen näyttämät lämpötilat voivat heitellä runsaastikin. Mutta tuskin prosessorisi kuitenkaan 20 asteisena käy, ellei huoneistosi lämpötila ole alle 10 astetta, vesijäähdytetyllä kokoonpanolla tuo voisi ollakin mahdollista. Mutta silläkään ei saa lämpöjä huoneen lämpöjä alemmaksi.
0

Kommentoi tätä vastausta

0

Kommentoi tätä vastausta

molemmat voivat olla oikeita koska se ubuntun oma ohjelma voi rasittaa rossua enemmän kuin speedfanin. eikä sen periaatteessa tarvi rasittaa rossua kuin n10% jos on virran säästösta asetettu (kuten minulla) että idles rossun kellot on 800mhz 0.9vcore ja kun menee yli 10% käyttö aste tulee 2ghz 1.3vcore ja yli 50% 4.4ghz 1.55vcore.
lämmöt nousee ripeää tahtia kun vcore muuttuu :)
-1

Kommentoi tätä vastausta