Millä keinolla voisi järkevästi puhdistaa sohvan, kun se materiaali on semmoista ihme nukkakangasta jota ei haluaisi kastella vedellä tai pesuaineella
+1
Ei siis mitään karvaista tai röhelöistä materiaalia, ihan sileää kangasta jonka täytteenä on luultavasti jotain pumpulia tai vaahtomuovia tms.

Semmoinen fiilis, että jos sitä menee vedellä kovin läträämään, niin homehtuu koko roska ja pitää heittää sohva pois.

Olen niitä tummentumia ja tahroja koittanut lievästi kosteilla räteillä pyyhkiä, mutta ne tahrat vain "valkaistuu" ja leviää rumemmaksi. Tai sitten pitäisi koko hemmetin sohva jynssätä joka ikiseltä neliösentiltä.

En tiedä yksinkertaisena miehenä näitä tekstiilien tai pesutekniikoiden hienoja termejä, mutta kun kädellä sitä sohvan kangasta pyyhkäisee, niin se jättää semmoisen sileän pinnan myötäsuuntaan, mutta vastasuuntaan jää "nukkantunutta" pintaa... jos joku tajuaa tuosta mitä tarkoitan.

Tahrojen alkuperä on tuntematon, usean vuoden aikana istumiset ja nukkumiset sohvalla jättänyt tummentumia, mutta ei mitään juomia tai muita aineita ole läikkynyt.

7 vastausta

Järjestä:aikapisteet
""mutta kun kädellä sitä sohvan kangasta pyyhkäisee, niin se jättää semmoisen sileän pinnan myötäsuuntaan, mutta vastasuuntaan jää "nukkantunutta" pintaa... jos joku tajuaa tuosta mitä tarkoitan.....""

Vaikkaan että kyseessä on Alcantara? : http://fi.wikipedia.org/wiki/Alcantara_%28materiaali%29

Tässä muutama linnki ohjeisiin, turhaan tähän alan noita kopsailemaan, + jos googleen laittaa "alcantaran puhdistus" niin löytyy kyllä ohjeita.

http://www.siivous.info/pyykinpesu/alcantara-pesu-puhdistus

http://www.kuusilinna.fi/alcantara.php
+2

Kommentoi tätä vastausta

+1

Kommentoi tätä vastausta

Oma kokemikseni yksikertaisena miehenä oli mikrokuitu tai velour ei muuta kun uutta sohvaa hakemaan niiden puhdistaminen on juurikin kuvailemallasi tavalla yhtä tyhjän kanssa tai sitten se joka neliösentti on putsattava, phlyysi on hieman helppohoitoisempaa.

Oman sohvani annoin ostoja myyntiliikkeen omistajalle, ei tarvinnut huolehtia itse poisviemisestä, itselle uuden hankin kirpparilta 70 luvun loppupuolen kunnon koivurunkoisen nahkasohvan, loppui stressit paskaisen sohva kankaan osalta.
+1

Kommentoi tätä vastausta

Puolen minuutin GOOGLAUS: https://www.sotka.fi/tuotteet/tuote/136...npoistaja-spray

GOOGLE löytää varmasti muitakin jos GOOGLAA vähän enemmän.
0

Kommentoi tätä vastausta

Niin ja se piti vielä mainita, että sohvan istuintyynyt, käsinojat ja selkänojatyynyt ei ole irrotettavissa, vaan pysyvästi ommeltu sohvaan kiinni. t. kysyjä
-1

Kommentoi tätä vastausta

Yksi keino voisi olla höyrypesuri. Se kieltämättä käyttää vettä mutta veden määrä on niin vähäistä että ei pitäisi tulla mitään ongelmia homehtumisen kannalta. Mallit joissa on imuri kiinni maksaa aika maltaita mutta pelkkä höyrypesuri ei ole hirveän kallis. Itse olen ainakin käyttänyt monessa kohteessa eikä mitään ongelmia ole ollut.
-2

Kommentoi tätä vastausta

Vastaisuuden varalle, kyseessä on mikrokuitukangas. Se on myös erittäin vaikea puhdistaa jos kangasta ei saa irrotettua pehmusteesta.

Käytännössä et pysty millään järkevällä tavalla samaan sohvaa puhtaaksi. Jos kankaat saisi irrotettua, olisi mahdollisuudet paremmat. Nyt voit vain juuri varovaisen nihkeällä rätillä koittaa tehdä tahroille jotain ja toivoa parasta. Useimmiten mikrokuitusohvat jäävät aina laikukkaiksi.
-4

Kommentoi tätä vastausta