7 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Toimitusjohtaja työskentelee hallituksen alaisuudessa, raportoiden sille. Hallitus on yhtiön korkein päättävä elin päivittäisessä toiminnassa. Hallitus voi potkia tj:n pellolle ollessaan tyytymätön mutta tj ei mahda mitään hallitukselle.

Lyhyesti, hallitus (kokonaisuudessaan) ja sen puheenjohtaja ovat toimitusjohtajan esimiehiä.

Amerikkalainen termistö selittää asian melko yksiselitteisesti. Hallituksen puheenjohtaja on President, presidentti eli korkein mahdollinen "arvo". Hänen ja muun hallituksen alaisuudessa työskentelevät sitten CEO (Chief Executive Officer eli toimitusjohtaja), COO (Chief Operative Officer eli operatiivinen johtaja), CFO (Chief Financial Officer eli talousjohtaja) ja niin edelleen.
+12

Kommentoi tätä vastausta

Hallitus määrittää Tj:lle yhtion tavoitteet ja toimintaraamit.
Tj. käyttää yrityksen ylintä toimi-ja käskyvaltaa yhtiön toiminnssa.
Tj:n pitää kuitenkin nauttia tehtävässään hallituksen luottamusta, muuten voi tulla äkkilähtö.
+4

Kommentoi tätä vastausta

Tj on aika kiikkerällä jakkaralla siinä vaiheessa, kun hallitukselle alkaa riittää tj:n sekoilut eli löytää itsensä tuulikaapista yllättävän äkkiä. Tarvinneeko vielä rautalangasta vääntää, että hallituksella on se todellinen päätäntävalta, jonka alaisuudessa toimii tj tasan niin kauan kuin tulosta tulee tai sitoudutaan yhteiseen tavoitteisiin jne.
0

Kommentoi tätä vastausta

Osakkeenomistajat valitsevat hallituksen, hallitus valitsee toimitusjohtajan, toimitusjohtaja vastaa päivittäisestä toiminnasta hallituksen antamissa raameissa.

Usein on myös niin, että hallituksen puheenjohtaja on toimitusjohtajan suora esimies.
0

Kommentoi tätä vastausta

Nopea kysymys vanhaan ketjuun, saakohan tähän vielä vastausta?

Jos kaksi kaverusta aloittaa Oy:n osakejaolla 50/50 niin onko merkitystä kumpi on kumpi, vallan ja vastuun osalta?
0

Kommentoi tätä vastausta

tj
-9

Kommentoi tätä vastausta

Tj käyttää hänelle myönnettyä valtaa ja vastaa nopeista siirroista. Hallitus on ns. taustatekijä, joka arvioi ja päättää yrityksen linjoista ja toimintatavoista. Paras tietysti on mikäli eri installeilla on samat näkemykset.
Tj:llä on ylin päätäntävalta.
-11

Kommentoi tätä vastausta