Jos canonissa kinovastaavuuden saa tietää kertomalla polttovälin vai mikä ny olikaan 1,6:lla, niin millä muiden valmistajien polttovälit pitää kertoa?
0
Esim. Nikon, olympus, Sony jne. Ja miksi se on näin että jokaisella on erilainen tällainen polttoväli samalla kinovastaavuudella? Jos vertailee kameroiden objektiivia niin aina pitää olla kertomassa kaikki polttovälit.

3 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Polttoväli riippuu paitsi linssistön suurennoksesta myös mm. kuvakennon koosta. Laskenta on siis oikeastaan kamerakohtainen, ei valmistajakohtainen, vaikkakin monet valmistajat käyttävät samaa kennoa ja linssistöä monissa eri kameramalleisaan, jolloin kerroin saattaa olla sama.

Ehkä kuva selventää asiaa, vaikka tuolla: [ link ]
0

Kommentoi tätä vastausta

Nikonin halvempien järkkärien objektiivien polttoväli pitää kertoa 1.5 että saadaan kinokameran kuvakulmaa vastaava lukema.
0

Kommentoi tätä vastausta

Kinofilmikoon kuvaruudun koko on 24x36mm, pitää verrata digikameran kuvakennon kokoon. Sillä saadan kerroin vertaamalla kinokoon suhdetta digikameran kennon kokoon.
Saadulla kertoimella kerrotaan digikameran objektiivin polttoväli, jolloin saadaan vastaavuus kinokokoon.

Suhdetta laskettaessa on helpoin tapa laskea suhde esim. pitkän sivun mukaan, kino 36, digi 18, 36:18=2. jolloin digikameran objektiivin 25mm vastaavuus kinoon olisi n.50mm.
Tuo digikennon koko laskelmassa on kuviteellinen.
0

Kommentoi tätä vastausta