Jos avaan esim. verkkopankin sivun aina kirjanmerkeistä, niin voiko se ohjautua huijaussivustolle jonkun välikäden kautta?
0
Mietin kun käytän nordean pankkia, ja varsin usein tuntuu olevan huijausyrityksiä liikkeellä ja kuvakaappauksia, mistä erottaa aidon ja huijaussivun. Mutta jos avaa aina täsmälinkin suoraan verkkopankkiin, niin eikö sen pitäisi aina olla aito sivu? Selain on firefox.

3 vastausta

Järjestä:aikapisteet
Jos epäilyttää niin tarkastat vain meneekö kirjanmerkki oikealle sivulle vai jonnekin muulle sivulle.
0

Kommentoi tätä vastausta

Noh...

Katsoo vaan että on myönetty ssl certti domainiin ja se vielä että se on myönetty ko firmalle/pankille ja sen tunnistaa kun HTTPS:// lukee osoitteen edessä ja varmenteen tiedot kohdillaan niin AVOT.

http://imgur.com/SGPztIA

OP pankki käyttää näköjään tosi vahvaa EV luokan SSL certtiä (2048-bit) joten tuolla turvallisuuden näkee heti nopeasti jo vihreästä palkista/tekstistä osoiterivillä.


Se että "meneekä se vain oikealle sivulle" on näin tarkastettavissa.

Se ei välttämättä vielä riitä että siinä vain lukee "https://www.jotain.fi" Pitää olla virallinen SSL CERT näkyvissä. koska kuka vaan voi aktivoida SSL yhteyden sivuillensa...

yleensä selain tällöin varoittaa isosti punaisella jos on menossa "tuntemattomalle" ssl:ää hyödyntävälle sivustolle joka ei käytä virallista certtiä.

Ei kannata aina pelästyä koska JOSKUS certtiä käyttävä sivu saattaa vasta muodostaa ssl yhteyden kirjautumis vaiheessa.

Olkaa tarkkana näissä niin hyvin menee :)

SSL yheys ja Virallinen CERT myönetty pankille.
0

Kommentoi tätä vastausta

Ei voi ellei siihen ole laitettu uutta linkkiä sivustolle joka on huijaus.
-2

Kommentoi tätä vastausta