Kysy
 • Dvd-elokuvan päävalikko jämähti Samsung LE32S86BCX:n kuvaruutuun oltuaan yön päällä ja näkyy nyt taustalla televisiota katsellessa. Mitä tehdä?

  Nukahdin kesken elokuvan, elokuvan loputtua päävalikko jäänyt näytölle(liikkumaton kuva).Aamulla sammutin dvd:n,ja huomasin heti että tv- kuvan alta häämötti dvd:n päävalikko.

  Taulutelevisiot

6 vastausta

 • http://compreviews.about.com/od/monitors/a/LCDBurnIn.htm
  Tuolla on neuvoja sen poistamiseen. Se on mahdollista poistaa tuo kuva. Joissain tapauksissa voi jämähtää niin tiukkaan ettei enää lähde mutta yleensä ne saa häviämään.

 • Töpseli irti seinästä vähäksi aikaa.

 • googlettelin tuota ongelmaa niin aika monet kertoi että kun katselee ihan tavallisesti töllöä niin se pikkuhiljaa häviää se "palanut" kuva pois.

 • Kyseessä on ns. image persistance -efekti, eli pitkään staattista kuvaa ruudulla pidettäessä se ?palaa? ruutuun kiinni. Tässä tapauksessa palanut kuva pitäisi kuitenkin häipyä ennen pitkää pois mitä enemmän ruudun pikseleitä vaihtuu, joten palanutta kuvaa voi koettaa hälventää katsomalla liikkuvaa kuvaa tai analogista kohinaa.

  Perinteisesti plasmatelevisiot ovat kärsineet tästä ongelmasta siinä määrin että niihin on helposti jäänyt pysyvästi palanut kuva jota ei saa poistettua millään. Plasmatelevisiot ovat kuitenkin kehittyneet vuosien varrella joten ongelma ei ole enää yhtä paha, mutta televisioruudulle ei joka tapauksessa kannata jättää staattista kuvaa päiväkausiksi. Unohtajien onneksi useimmissa uusissa televisioissa on olemassa virransäästöominaisuus, joka sulkee television jos kaukosäädintä ei ole käytetty asetuksissa määriteltyyn ajanjaksoon.

 • Eipä siihe auta mikään. se on ns "palanu ruutuun".

 • Analogista "kohinaa" ruudulle muutamaksi tunniksi niin häviää.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista