-
Varmaan joku amerikkalainen myytti, mutta jos mikrossa lämmittää ruokaa, niin vähentääkö se ruoan ravintoarvoa, vitamiineja ja muita juttuja?
3 vastausta
-
Itse mikroaaltouunissa lämmittäminen ei mitään tällaista tee. Mutta ruoan pitkä säilöminen ennen lämmittämistä voi kyllä huonontaa ravintoarvoja.
Ehkä tässä myytissä on taustalla se, että kaikki ylikuumentaminen heikentää ruoan ravintoarvoja ja vähentää vitamiineja yms. Mutta tämä ei koske vain mikroaaltouunia vaan ihan kaikkea lämmittämistä. Joten itse väite on täyttä tarua. -
Kaikki hieman yli 40c asteen yli lämmittäminen tappaa entsyymejä ruoasta. Ruoka lämmitetään siksi että siitä kuolisi mahdollisimman suuri osa huonoista bakteereista. Valitettavasti samalla kuolee suuri osa myös hyvistä ravintoaineista.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Elävä_ravinto
http://elavaravinto.fi/index.php?option...id=62&Itemid=41 -
Tällainen löytyi googlella: http://www.aitoterveys.fi/Mikroaaltouuni.php
Vastaa kysymykseen
Huom! Ethän vastaa pelkällä linkillä. Vaikka vastaus kysymykseen löytyisikin linkin takaa, tiivistä sen sisältö tähän, jotta lukijan ei tarvitse siirtyä toiseen palveluun saadakseen tarkan vastauksen kysymykseensä.