Kysy

5 vastausta

  • Parhaiten se onnistuu esim. lukemalla jauhopussin kyljestä tarvittavat aineet ja määrät, ja ei kun kokeilemaan. Parin kerran jälkeen löytyy aika helposti oma "tatsi".

    Muutama vinkki:

    Jos käytät kuivahiivaa, muista että nesteen tulee olla +42 asteista. Tämä tuntuu käteen jo aika kuumalta.

    Jauhojen kanssa kannattaa olla vähän nuuka. Löysempi taikina tuottaa paremman pullan. Löysää taikinaa saa parhaiten vaivattua, kun lisää osan rasvaa vasta suht koht lopussa. Taikina irtoaa käsistä.

    Jos tuntuu, että paistetulla pullalla saa tajun kankaalle, kun heittää kaveria ohtaan, niin jauhoja oli liikaa.

    Pullataikinaa ei välttämättä tarvitse nostattaa kahta kertaa. Pellillä nostatus riittää.

    Ja sitten se kaikkein tärkein: VAIVAA KÄSIN. ÄLÄ KÄYTÄ KONETTA.

    -Arto

  • Soita naapurin tytölle. Meidän äiti sanoi että sillä pulla uunissa joten varmaan se osaa neuvoa sen taikinan kanssa.

  • Taikinan kovuuteen vaikuttaa myös käytetyn rasvan määrä, eli sopivan seoksen löytää kokeilemalla.

  • Ei sillä ole merkitystä vaivaako käsin vai koneella. Jos vaivaa koneella ei saa vaivata liikaa että sitko säilyy. Jauhojen ja nesteen suhde ratkaisee pullan kuohkeuden yhdessä nostatuksen kanssa. Ehdottomasti kannattaa nostattaa kaksi kertaa.

  • Horoo perse

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista