Kysy

6 vastausta

  • Kokeile sillä se selviää. Kannattaa opetella kaikki asetukset niin saat sellaisia kuvia kun haluat. ei niihin mitään ohjesääntöä ole.

  • D3200 on aika pitkälti automatisoitu...käyttäjän niin halutessaan ainakin.

    Kannattaakin aina opetella mahd.paljon manuaali säädöillä.

    Tästä voisi kirjoittaa hyvinkin pitkän tekstin, mutta kerron mitkä asetukset kannattaa valita mihinkin tilanteeseen, en sitä että miksi, koska siihen kuluisi paljon tekstiä.


    Siitä kannattaa lähteä, että jos kohde pysyy paikallaa/ei liiku paljon niin käytä vain yhden pisteen tarkennusta (Single Point:) ja single focus tilaa (AF-S).

    jos kohde liikkuu paljon ja nopeasti kannattaa laittaa päälle jatkuva tarkennus (AF-C) ja dynaaminen (Dynamic) alue tarkennus jossa kuitenkin saat itse valita pisteen. (3D- tracking lähes sama, mutta seuraa kohdetta enemmän) . AUTO- tila taas ei anna itse valita tarkennus pistettä vaan kamera valitsee kohteen. (en suosittele)

    Sen voi tsekin pähkäillä niin, että jos kuvaan patsasta niin en välttämättä tarvitse siihen tarkennuksen seurantaa tai jatkuvaa tarkennusta, vaan kertatarkennus ja yhden pisteen tila riittää.

    Pahoitteluni kun en muista d3200 eri säätöjä niin tarkaan. Pitäisi olla kuitenkin suht samat kun muissakin Entry luokan nikoneissa.

  • Mittausalueen valintaan, ei ole oikeastaan ohjesääntöä.

    (tästäkin aiheesta voisi kirjoittaa PALJON)

    Tämä artikkeli saattaa auttaa: http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/camera-metering.htm

    mittaus mittaa valon määrän ja täten kamera osaa antaa oikean valotuksen/ohjearvon valotukselle, nämä mittaus modet: matriisimittaus, keskustapainotteinen ja pistemittaus tekevät saman asian kaikki hieman eri tavalla.

    Voisi tiivistää asian niin, että:

    pistemittaus = mittaa valon pieneltä alueela(pisteestä)
    Keskusta = Sama kuin piste mutta hieman laajempi alue
    Matriisi = suuri alue, Lähes kaikki kuvassa (kohde ja sen takana).


    Esimerkki:

    Rock konsertissa artisti seissoo lavalla jossa paljon spottivaloja osoittaa häneen, tausta kokonaan tai lähes pimeä.

    Mitä teet?:

    Tällöin kannattaa käyttää pistemittausta tai keskusta ja käskeä kamera mittaamaan valo kirkaasta kohteesta (artisti) jolloin kamera ei yritä turhaan "valottaa"/mitata valoa lähes pimeästä taustasta, tehden artistista/itse kohteesta ylivalottuneen jopa puhki asti valottuneen.

    Taas puolestaan Matriisimittaus (joka mittaa isolta alueelta), kannattaa käyttää tasaisesti valaistuilla aluella. jossa kuvattava ja sen tausta olisi mahdollimsimman tasaisesti valaistu.

    Nämäkään ei ole mitään 100% ohjearvoja ja rajoja nimenomaan kuuluukin rikkoa kuvauksessa mielenkiintoista kuvaa otettaessa!


    Toivottavasti vähän selvensi + nämäkin asiat pitää kokeilla/kokea niin oppii parhaiten.

    Näistä asioista on netti pulollaan tietoa, youtubessa jopa paljon ammatilaisten tekemiä videoita aiheista joita kannattaa käydä katsomassa.

  • Entä Mittausalue? Onko tällä suurta merkitystä? ( Matriisimittaus, Keskustapainotteinen, Pistemittaus)

  • Kiitos neuvoista!

  • Osta pokkari jos noin vaikeaa on..

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista