Kysy

8 vastausta

  • Sähkönkulutusmittari koneen ja pistorasian väliin. Niitä saa biltemoista sun muista rihkamakaupoista.
    Tuossa pari esimerkkiä: [ link ]

  • on noita laskureitakin netissä.
    esim.asus: http://support.asus.com/PowerSupplyCalcu...SLanguage=en-us

    tai
    http://www.journeysystems.com/power_supply/

    googlettamalla löytyy lisää.

  • Osta vaan suoraan joku 700-800w virtalähde nii ei tarvi turhaa pelleillä, sillä selviät seuraavat 2-5 vuotta helposti. Itse olen vaihtanut joka kerta 100w tehokkaakmpaan virtalähteeseen konetta päivittäessä, siis prossu, emo ja näyttis ku vaihtunu, taitaa olla 700w tällä hetkellä. Eli suoraan sanottuna olen maksanut ihan turhaan ostelemalla parin vuoden välein vähän tehokkaamman virtalähteen.

  • Sähkönkulutusmittarilla voi tietysti hakea karkeaa suurusluokkaa, mutta sen näyttämä pitäisi osata kertoa virtalähteen hyötysuhteella, ja sitä taas ei yleensä voi kovinkaan tarkasti tietää.

    Nettilaskureita voi toki käyttää, mutta käytännössä riittävä tarkkuus on useimpien tavanomaisia osia sisältävien koneiden kohdalla laskea kaavalla 100 W per jokainen prossu ja pelinäyttis plus 50 W muut osat (emo, muistit, asemat). Jos tietää näytönohjaimensa vievän poikkeuksellisen paljon sähköä, se pitää tuohon toki korjata, samoin ylimääräiset levyasemat tai muut härpäkkeet voi helposti huomioida. Käytännössä kaikki virta otetaan nykykoneissa +12 V linjoista.

    Ihan täpöille en kyllä poweria suosittele vedettävän, 350 W:n virtalähdettä en itse mielelläni kuormittaisi jatkuvasti yli 300 W:n teholla. Varsinkaan halpispowerit eivät välttämättä anna edes lyhytaikaisesti mitä lupaavat. En silti näe syytä tolkuttomaan, satojen wattien, ylimitoitukseenkaan, siinä vain heittää yleensä rahaa hukkaa.

  • TemeTee mites sähkönkulutus seinästä (vaihtovirta ~230V 10A) liittyy tietokoneen powerin antamaan virtaan (tasavirta 3.3, 5.0 ja 12.0V xxA), varsinkin jos halutaan tietää saisiko koneen sisälle vaihtaa rautaa?

  • 300tainen taitaa olla,mut eiköhän se selviä kun istutan ton soundblasterin ja sit ... KIITOS ,jos kusee nin sit pissaa

  • Eikös useimmat kokoonpanot käytä noin 300 wattia virtaa, jos kovempi kone niin 400w, elikkä jos omistaa 500w virtalähteen niin nou hätä.

  • Niitä koneen sisäisiä virrankulutuksia on todella vaikea mitata. Missään ei oikein taida olla mitään mittauksiakaan tehty niistä, esim. vertailusivustoilla (poislukien testit missä on vaan vaihdettu vaikkapa näytönohjainta samassa kokoonpanossa ja katsottu mitä watit ovat seinästä mitattaessa). Eli suomeksi tökkäät koneeseen osat ja katsot pysyykö se pystyssä. Aja vaikka prime95 ja furmark testejä. Mikäli kone kaatuilee, ei käynnisty aina tai tulee jotain muuta ongelmaa, niin osta uusi virtalähde.

    Kannattaa virtalähdettä ostaessa, mikäli se nykyinen ei jaksa pyöritellä sitä konettasi, ottaa huomioon...
    * Hinta/watti -suhde
    * Takuun pituus
    * Koneen tulevat komponenttiostokset
    * Valmistaja (esim. Colour vs. Corsair)


    Oma mielipide:
    Eikö se ole helpompi ostaa joku "kohtuuttoman" tehokas virtalähde heti alkuun niin ei tarvitse sitten siitä huolehtia päivitettäessä, että riittävätkö watit ja pikkuhiljaa ostella päivityksien yhteydessä 50W tai 100W tehokkaampaa virtalähdettä (ja näin menettää rahaa)?

    Itselläni on 850W Corsair. En tarvitse sellaista välttämättä, ainakaan nykyisellä emolevyllä, mutta jos päätän päivittää konetta niin puhtia pitäisi riittää. Takuukin oli 5 vuotta, kun vertaa vanhoihin jotka tuntuivat kestävän juuri ja juuri sen 2v (takuun ajan) ja noin viikko takuun päättymisen jälkeen sanoivat sopimuksensa irti.

Suosituimmat aiheet

Lisää aiheita

Uusimmat tapahtumat palvelussa

Aktiivisimmat käyttäjät

Näytä koko lista